Advent

2023.12.10. 17:57

Fellobbant a remény lángja Egerben + videó

A második gyertyát is meggyújtották vasárnap délután az egri Dobó téren.

Fekete-Vadászi Erika

Meggyújtották a második adventi gyertyát a Dobó téren. A képen: Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A reményt szimbolizáló második gyertyát gyújtotta meg vasárnap a Dobó téren Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója. Ünnepi beszédében megjegyezte, azért gyűlnek össze ilyenkor az emberek, hogy szépségben és szeretetben éljék meg az adventi előkészület időszakát. 

– November vége óta egyre nő a sötétség körülöttünk, szívesen keressünk hát a fényfűzérekkel díszített tereket, otthonainkat is kivilágítjuk, és örömmel gyújtjuk meg az adventi koszorún a gyertyákat. Nagy szükségünk van a közösen átélt szépségekre, a hitre és a reményre is. A második gyertya, a remény lángja lobban most fel, s jelzi, hogy egyre közelebb vagyunk a karácsonyhoz – mondta Ballagó Zoltán. 

Csak rajtunk múlik, hogy az otthonainkban, munkahelyeinken, kisebb és nagyobb közösségeinkben a szeretet csillagát kövessük, hogy elvezessen minket a karácsony szent estéjéhez, hangsúlyozta az igazgató. 

Tóth Imre, az Egri Református Gyülekezet lelkésze mondott áldást a vasárnapi ünnepségen, és megosztotta adventi gondolatait a résztvevőkkel. Lukács Evangéliumából idézett fel egy történetet, majd kiemelte, Jézus járja a világot, s keresi azokat, akiknek szüksége van a megtartásra, a bűnbocsánatra. Arra biztatott mindenkit, hogy nyissuk meg a szívünket, s valljuk meg elrontott dolgainkat Jézus előtt.

Babócsai Réka és Nagy Barbara színművészek produkciója emelte az ünnepség fényét. 

A gyertyagyújtáson képviseltette magát az Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete, az Egri Fertálymesteri Testület, valamint az Egri Bikavér Borlovagrend és a Vitézlő Oskola is. Az önkormányzatot Farkas Attila alpolgármester képviselte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában