Igazgatási szünet

2023.12.20. 06:55

Három napig igazgatási szünet lesz, de van ahol elintézheti ügyeit Egerben is

Érdemes tájékozódni, de az már tudható, hol lesz nyitva kormányablak Hevesben.

Molnár Helga

December 27-e és 29-e között igazgatási szünet lesz a kormányablakokban – írja a kormányhivatalok.hu. Ebben időszakban vármegyénként egy, a fővárosban négy kijelölt kormányablak lesz nyitva 9 és 14 óra között.

Ahogy azt írják, javasolt a kormányablakokban és kormányhivatali ügyfélszolgálatokon még december 22-e előtt elintézni az előre tervezhető ügyeket. A december 27-29. közötti igazgatási szünet alatt, korlátozott nyitvatartással országszerte 22 kormányablak és a Központi Okmányiroda fogadja az ügyfeleket. Ügyintézés előtt érdemes a kormányhivatalok honlapján tájékozódni a rendkívüli nyitvatartásokról.

A két ünnep közötti három munkanapon vármegyénként egy, a fővárosban három kijelölt kormányablakban több ügy elintézésére lesz lehetőség 9-14 óra között. Ilyen a személyi igazolvánnyal, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézés, lakcím ügyintézés, ügyfélkapu regisztráció, NEK-regisztráció, Európai Egészségbiztosítási Kártya igénylés, TAJ kártya másolat kiadása, illetve rendszeres létfenntartási támogatás iránti kérelem beadása.

Továbbá a Központi Okmányirodában szintén 9-14 óra között lehetőség lesz a személyazonosításra alkalmas okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre, ügyfélkapu és NEK regisztrációra, valamint a sürgősségi és azonnali (három, illetve egy napon belüli) útlevelek átvételére. Az online beérkezett kérelmek (például vezetői engedély hosszabbítás, online lakcímbejelentés) feldolgozására nem lesz lehetőség az igazgatási szünetben, ezeket a kormányablakok csak 2024. január 2-tól intézik.

A kormányhivatalok és járási hivatalok a halaszthatatlan hatósági feladataikat az igazgatási szünetben is ellátják, azonban a folyamatban lévő eljárások határidejébe az igazgatási szünet időszaka nem számít bele. A kormányhivatalok által működtetett vizsgaállomásokon és a földhivatalokban szintén szünetelni fog a félfogadás, utóbbiak január 3-án nyitnak.

Heves vármegyében december 27-e és 29-e között Egerben, a Barkóczy utca 7. szám alatt lehet ügyeket inténzi.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: PixaBay)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában