Tudatmódosító

2023.12.18. 12:56

Így halhatottt meg Matthew Perry a ketamintól Zacher Gábor szerint + videó

A hatvani kórház toxikológusa beszélt a gyógyszerről, amiről már mindenki hallott, ha más miatt nem is, hát Matthew Perry halála kapcsán biztosan. Tisztázta mire való és mikor lehet hasznos.

Heol.hu

Dr. Zacher Gábor főorvos, toxikológus, címzetes egyetemi docens

Forrás: Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló

– Lónyugató? Antidepresszáns? Mire jó és mire használjuk a gyógyászatban? – tette fel a kérdést saját magának dr. Zacher Gábor toxikológus legújabb videójában.

– A ketamint 1962-ben szintetizálták, néhány évvel később már a medicina teljes jogú része. Nagyon intenzív fájdalomcsillapító, egy nagyon furcsa „ott vagyok, nem vagyok” tudatállapotot, disszociatív anestesiát biztosító szer. Nap mint nap használjuk sürgősségi ellátásban – magyarázta.

Elmondta, hogy a sürgősségi adagtól sokkal kisebb adagban antidepresszánsnak is használják. Rátért a színész, Matthew Perry esetére is.

– Infúzióban több héten keresztül is hathat. Matthew Perry 1,5 héttel a halála előtt kapta, de valószínűleg maga is hozzányúlt, esetleg nem jól mérte föl az adagot vagy mást is fogyasztott. Ez okozhatott szívritmus-zavart és eszméletvesztést – magyarázta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában