Karácsony előtt

2023.12.25. 13:28

Nagy Réka és Nyitrai Zsolt az élelmiszermentő jótékonysági akciójában dolgoztak + videó

Eredményesen zárult az Élelmiszermentő Központ adventi jótékonysági akciója. A csomagok összeállításában az egri politikus és a modell is segített.

Heol.hu

– Nagy Rékával, a jótékonysági akció nagykövetével és Gyene Piroskával, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetség (ÉFOÉSZ) elnökével közösen becsomagoltuk és útjukra indítottuk az Élelmiszermentő Központ adventi jótékonysági akciója keretében összegyűjtött élelmiszercsomagokat, hogy ezzel támogassuk az ÉFOÉSZ rászoruló családjainak karácsonyát – osztotta meg Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán.

Nagy Réka egri modell és műsorvezető, elmondta, az adománycsomagokba élelmiszer, valamint az ünnepi időszakban nélkülözhetetlen édességek kerültek.

– Reméljük örömet tudunk okozni országszerte több száz család számára.  Az idén első alkalommal megtartott adománygyűjtő akció remélem, hogy hagyományteremtő lesz és jövőre újra tudunk majd segíteni. Köszönjük a közreműködők és az adományozók segítségét! – fűzte hozzá Nyitrai Zsolt.

Eredményesen zárult az Élelmiszermentő Központ adventi jótékonysági akciója, amellyel több száz értelmi fogyatékossággal élő embernek és családjának sikerült szebbé tenni a karácsony ünnepét - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel. Közleményük szerint az Élelmiszermentő Központot a kormány hozta létre azzal a céllal, hogy a nagy áruházláncoknál megmaradó élelmiszerek rászorulók részére történő eljuttatást koordinálja, ezzel is csökkentse az élelmiszerpazarlást és óvja a környezetet. A csomagokba azonos minőségű és mennyiségű tartós élelmiszer, például tészta, konzervek, lekvár, cukor, illetve az ünnepi asztalról nélkülözhetetlen szaloncukor került.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában