Gombakör

2023.12.04. 13:00

Nem ért véget a gombaszezon, most jönnek a téli fajták

Barta Katalin

Egerben a Civil Közösségek Házában december  5-én kedden folyatódik a Gombakör programsorozat. Ezúttal a faanyagon élő gombákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.  A legutóbbi esemény folytatásaként ezen az estén azokkal a gombafajok kerülnek terítékre, amiknek termőtesteivel korhadó, vagy akár élő faanyagon találkozhatunk.

Sokan ezek közül egész évben, vagy akár csak a téli hónapokban mutatkoznak meg, ezért különösen időszerű ez a téma.
Aki csatlakozik,  rácsodálkozhat, hogy igenis lehet az év 12 hónapjában ehető (vagy nem ehető, "csak" szép és izgalmas) fajokat találni, ha megfelelő helyen keressük.

Máthé Orsolya szakellenőr, a Banya-Tanya Alapítvány vezetője ezúttal is azt kéri, hogy aki a találkozó előtti napokban gyűjtött bármilyen gombát, határoznivaló termőtesteket, vigye el magával. Ő is viszi a szóra érdemes találatait, amit az előadás után kézbe vehetnek, megszagolhatnak, megtapogathatnak. 

A részvétel mindenki számára nyitott, belépődíj nincs, de mivel tudást, életidőt tesznek a programba, közhasznú alapítványuk számára adományt köszönettel elfogadnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában