Díjazás

2023.12.15. 15:51

Ők kapták idén a Heves vármegyei közgyűlés elismeréseit + fotók

Kiosztották a dr. Jakab István emlékgyűrűt és a Heves vármegyéért díjakat is.

Molnár Helga

A Heves Vármegyei Közgyűlés idei utolsó ülése előtt adták át pénteken a közigazgatás területén végzett kiemelkedő munkáért a dr. Jakab István emlékgyűrűt, valamint a Heves vármegyéért díjakat.

A gyűrű adományozásának célja, hogy emléket állítson dr. Jakab Istvánnak, az országosan elismert közigazgatási szakembernek, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett Heves vármegye hazai és nemzetközi megismertetésében, fejlődésében. A dr. Jakab István emlékgyűrűt idén Horváth Márta, a Hatvani Tankerület nyugalmazott igazgatója vehette át. Az ünnepségen a Tigra-ZF Eger női vízilabdacsapata Heves vármegyéért díjazott lett, az emlékplakettet Czigány Dóra csapatkapitány vette át. Ugyanezzel az elismeréssel díjazták dr. Tóth Eszter Enikő háziorvost, a gyöngyösi Vachott Sándor Könyvtár könyvtári hírmondósait – Jakab Zsoltot, Szabó Dénest és Berzsenyi Gergelyt –, Plavecz János életmentő polgárőrt, illetve Őszi Csillát, a ZF Hungária ügyvezető igazgatóját is.

Az elismeréseket dr. Juhász Attila Simon, a Heves vármegyei közgyűlés elnöke és Szabó Róbert valamint Tóth Csaba, a Heves vármegyei közgyűlés alelnökei adták át. Az ünnepi pillanatok után megkezdődött a közgyűlés, ahol tizennégy napirendi pontról tárgyaltak a képviselők. Napirendek előtt Kárpáti István Gergely képviselő a dizájnerdrogok terjedése miatt kért szót. Mint mondta, egyre több halmozottan hátrányos helyzetű kistelepülésen jelennek meg ezek a drogok, s emlékeztetett, hogy Lőcsei Lajos, a Momentum Mozgalom, országgyűlési képviselője ebben a témában, STOP Herbál néven járja a vármegyét, s hívja fel a figyelmet a problémára.
– Arra szeretném kérni az itt helyet foglalókat, hogy a drog terjedésének megállítása közös ügy, s ezért keressenek meg minél több politikust, hogy lobbizzanak. Konkrét kérésekkel is készültem, mások mellett emeljék a rendőrségi illetményeket, állítsanak fel 24 órás rendőri szolgálatot a leginkább érintett településeken – húzta alá.

A felszólalást követően nyílt ülésen tárgyaltak 13 pontot. Köztük elfogadta a grémium a következő félév üléstervét és a hivatal beszámolóját is. A hetedik napirendi pontban a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft-vel való együttműködést taglalták. A javaslatban megfogalmazódott, hogy az eddig eltelt 13 év után egyértelműen elmondható, hogy a kft. vezetősége a tulajdonosokkal, az érintett intézményekkel és a hatóságokkal gyümölcsöző kapcsolatot alakított ki.

Dr. Végh Attila képviselő felvetette, hogy nem teljesen világos az önkormányzat szerepe, feltette a kérdést, kell-e együttműködési megállapodást kötni a kft-vel. Dr. Juhász Attila Simon elmondta, a társaság jóval többet tett a Tisza-tó horgászati-halászati hasznosításánál, mint mondta, jelentősen hozzájárult a Tisza-tó turizmusának fejlődéséhez.
– Ez a határozat, ha úgy tetszik, a társaság egyfajta politikai támogatása, a közgyűlés részéről egy gesztus, hogy így folytassák tovább a munkát – válaszolt az elnök a felvetésre. A testület arról döntött, továbbra is együttműködik a társasággal. A közgyűlés két napirendi pont zárt ülésen való tárgyalásával zárult, ahol különböző díjak adományozásáról döntöttek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában