Szabó Gyuri bácsi

2023.12.04. 18:00

Egy éve halt meg a bükki füvesember, lánya mesél a gyászévről

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember, a Györgytea alapítója már egy éve nincs köztünk. Tavaly december 4-én távozott az angyalok világába. Az évforduló alkalmából lánya, Lopes-Szabó Zsuzsával, a Györgytea ügyvezető igazgatója beszélt a gyászév érzéseiről.

Fekete-Vadászi Erika

Szabó Gyuri bácsi és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa

Forrás: Kozma István/Észak-Magyarország

Szabó Gyuri bácsi családjában sok minden megváltozott az elmúlt egy évben, és van, ami soha nem fog. A Lopes-Szabó Zsuzsával készült beszélgetést a Györgytea sajtóreferense, Simon Izabella osztotta meg portálunkkal. 

– Szabó Gyuri bácsi a külvilágnak a Györgytea arca, a bükki füvesember volt. Nekem az édesapám, a gyerekeim nagyapja, az unokáim dédapja. A családban egész másképp látjuk a távozását. Ami nem változott a magánéletben, a családban, az a szeretet, amit érzünk iránta. „A gyász nem múlik el, csak benövi az élet” – olyan szép ez a gondolat, és nagyon igaz, a készülő könyvemet is ezzel kezdem. Apám 94 éves volt, amikor meghalt, a józan emberi ész látta, hogy minden életnek van vége, és hogy a 94 év inkább ehhez van közel. Ettől függetlenül nem volt könnyű megemészteni a távozását. Nagyon hiányzik, továbbra is ugyanúgy szeretjük. Ami változott, az, hogy fizikailag nincs már köztünk, nem lehet felhívni telefonon, nem lehet neki elújságolni dolgokat. Nem mondok ezzel újat, ez mindenhol így van ilyenkor. A cégben is érezzük a hiányát, hiszen nagyon sokat hozzátett a munkájával, szerepléseivel, a megjelenéseivel, a márka arculatát képviselve – mesélte a bükki füvesember lánya. 

Lopes-Szabó Zsuzsa szavaiból kiderül, Gyuri bácsi üzenete – a gyógynövények népszerűsítése, és hogy az embereket fel kell világosítani, hogyan vigyázzanak magukra – továbbra is fennmarad. 

– Apám egyszerű recepteket adott, egyszerű ételeket evett, egyszerű módon élt, az előadásain is csak a legegyszerűbb tanácsokat hallottuk tőle. Ez a szemlélet sem változott, hiszen erre épül a név, a cég. Az ügyet nem lehet tőle elválasztani, nélküle is tovább él, ez nem változott, és soha nem is fog. Amiből ez az ügy kihajtott és levelei lettek, az mindig itt lesz: a népgyógyászat, aminek ő egyik jeles képviselője volt – jegyezte meg. 

Hamarosan olvasható lesz egy új könyv. Az Apám, a füvesember című könyv 2024 áprilisában jelenik majd meg, Gyuri bácsi születésnapján. 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában