Figyelmeztetés

2023.12.08. 11:43

Sztrájk miatt több egri járat sem közlekedik hétfőn

Figyelmeztető sztrájk miatt várhatóan több helyi járat nem közlekedik december 11-én hétfőn.

Heol.hu

Helyi buszjárat Egerben (Illusztráció)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

- A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint társaságuknál december 10-én és 11-én figyelmeztető sztrájkot tervez a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SzAKSz). A sztrájk vasárnap és hétfőn a helyközi, a helyi tömegközlekedést hétfőn érinti - tájékoztatta portálunkat pénteken az egri önkormányzat.

Közlésük szerint a Volánbusz az utasok érdekében a sztrájk jogszerűségétől függetlenül is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat a jogszabályban foglaltaknak megfelelően.

A sztrájk mértéke a helyi autóbusz-közlekedésben az adott napra meghirdetett járatok legfeljebb 20-30 százalékát érintheti.

Mint írják, amennyiben az érintett autóbuszvezető nem vesz részt a munkabeszüntetésben és felveszi a munkát, akkor az érintett járat menetrend szerint közlekedik.

Arról, hogy a munkabeszüntetés miatt várhatóan mely helyi járatok nem közlekednek december 11-én Egerben, ide kattintva tájékozódhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában