Haltelepítés

2023.12.13. 09:40

Több ezer kilogramm halat telepítettek a Tisza-tóba

Összegzett a Sporthorgász Kft., s megírták, nyolc helyszínen telepítettek.

Molnár Helga

A teljes idei halmennyiséget 8 telepítési helyszínen, 20 nap alatt engedték a Tisza-tóba

Forrás: sporthorgasz.eu

Az esztendő végéhez közeledve a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. röviden összefoglalta az idén megvalósult haltelepítéseket. A társaság – a halgazdálkodási tervének előírásai szerint – évente 400 kilogramm egynyaras compót, 400 ezer előnevelt csukaivadékot, 33 ezer kilogramm egynyaras, 10 ezer kilogramm kétnyaras és 10 ezer kilogramm háromnyaras pontyot helyezett ki.

A kihelyezések sora 200 kilogramm egynyaras compóval indult április 12-én, melyet két nap múlva az első előnevelt csukaivadék-szállítmány – 100 ezer – követett. Még ebben a hónapban mindkét haltétel telepítése teljes egészében megvalósult. Nyáron érkeztek a háromnyaras pontyok. A 10 ezer kilogramm – mintegy 5 ezer – méretes pontyot 3 alkalommal, 6 helyszínen engedtük szabadon (Poroszló, Tiszavalk, Tiszafüred, Abádszalók, Sarud, Újlőrincfalva). Az egy-, és kétnyaras pontyok telepítése őszre tolódott. Az egynyaras pontyok 5 alkalommal és 6 helyszínen, a kétnyarasok 2 alkalommal, 4 helyszínen kerültek be a Tisza-tóba.

A Magyar Országos Horgász Szövetség támogatást hirdetett. Erre a társaság is benyújtotta pályázatát, mely pozitív elbírálásban részesült. Ennek részeként további 3 ezer 700 kilogramm háromnyaras és 1 ezer 500 kilogramm kétnyaras ponty, 100 kilogramm egynyaras süllő, 400 kilogramm egynyaras csuka és 500 kilogramm egynyaras compó kihelyezése valósult meg.

A teljes idei halmennyiséget 8 telepítési helyszínen, 20 nap alatt engedték a Tisza-tóba. A 2024-es haltelepítési szerkezet kidolgozása jelenleg zajlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában