Katasztrófavédelem

2023.12.17. 09:00

Tűzesethez és fának csapódott autóhoz is érkezett segítség Hevesben

Hét segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába csütörtökön.

Hornyák Réka

Az egy tűzesetet és a hat műszaki mentést öt hivatásos és két önkéntes tűzoltóegység kezelte csütörtökön – adta hírül újabb közleményében honlapján a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mint írják, tűz ütött ki egy két lakrészből álló épületben kora reggel Gyöngyösön, az Erdélyi téren. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt egy gázpalackot kivittek az épületből, a tűzoltóegységek két vízsugárral oltották el a tüzet. A lángok egy négy négyzetméteres helyiségre terjedtek ki, az eset során senki nem sérült meg. 

Ezt követően, délelőtt telefonvezetékre szakadt egy nagy méretű faág Egerbaktám, a Szalóki utcában. Az ág a gépjárműforgalmat és a gyalogosokat is veszélyeztette. Az egri hivatásos tűzoltók létrás gépjármű, motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével távolították el a faágat. 

Nem sokkal később, délután egy szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit Hatvanban, egy Nádasdy Tamás utcai lakáshoz. Az egység méréseket végzett és kimutatta a mérgező gázt az ingatlan levegőjében. A gázszolgáltató szakemberei ideiglenesen kizárták a hálózatból a meghibásodott gázkészüléket. A szén-monoxid érzékelő jelzésének köszönhetően senki nem szenvedett mérgezést. 

Végül, szintén délután árokba hajtott, majd onnan visszacsapódott az úttestre egy személyautó a 31-es főúton, Heves és Tenk között. A műszaki mentést végző hevesi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a közútkezelő segítségével eltávolították az útról a gépjárművet. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki könnyű sérülésekkel megúszta az esetet. 

A riasztások mellett, csütörtökön a gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy gyöngyöspatai családi ház pincéjéből távolítottak el csapadékvizet vizet, a gyöngyöshalászi önkéntes tűzoltók pedig településükön, egy ház környezetéből és egy telephelyről, az összegyűlt csapadékvizet távolították el szivattyúkkal, megelőzve a további károkat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában