Tervek

2024.01.02. 09:52

A szihalmi Kis Bocsok megfogadták, az új évben is segítik a rászorulókat

A szihalmi Kis Bocs Egyesület elnökével, Galyasné Dósa Katalinnal beszélgettünk az újévi terveiről.

Fekete-Vadászi Erika

Galyasné Dósa Katali, a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület elnöke

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A szokásos programjaik mellett két újítást is terveznek 2024-re a Kis Bocs Egyesület tagjai. Az biztos, hogy most is minden tőlük telhetőt megtesznek majd a rászorulók megsegítéséért – ez az újévi fogadalmuk. 

Első programjukat áprilisra tervezik, bűnmegelőzési napot tartanak majd. Ifjúságvédelmi előadások, gyermekprogramok is lesznek a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel együttműködve. 

– Úgy gondoljuk, ez nagyon aktuális téma, főleg, ami a ciber támadásokat illeti. A gyerekek és a felnőttek egyaránt ki vannak téve ezeknek, ezért is kell beszélni róla. Szeretnénk bővíteni az ismereteket a besurranó tolvajokkal és a biztonságos internethasználattal kapcsolatban is – részletezte Galyasné Dósa Katalin

Újra szeretnék megrendezni a Civil Expót, ahol többek között különböző civil szervezetek és vállalkozások is bemutatkozhatnak. Rengeteg gyerekprogrammal készülnek az eseményre, s nagy hangsúlyt fektetnek majd a társadalom érzékenyítésére.

Augusztus végén nyárbúcsúztató vetélkedőt tartanak majd a tervek szerint. Ősszel pedig a járási egészség- és családi napot rendezik meg: a szűrővizsgálatok fontosságára hívják fel a figyelmet. 

Az elnök szavaiból kiderült, a 2024-es évet a Kis Bocs Mikulással szeretnék zárni. Még több csomaggal tervezik meglepni a rászoruló gyerekeket, hogy szebbé varázsolják számukra az ünnepeket. 

– A medimentor programot tovább folytatjuk, s további egészségügyi ládák kihelyezését is tervezzük.  A bűnmegelőzési nap mellett a másik új tervünk, hogy pályázatot hirdetünk éttermek számára. Olyan jelentkezőket várnunk majd, akik vállalják, hogy a mosdóikba intim higiéniás termékeket helyeznek ki, pelenkázót alakítanak ki, így segítve a nőket. Ennek részleteiről év elején számolunk majd be – zárta gondolatait Galyasné Dósa Katalin. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában