Szép eredmények

2024.01.23. 16:10

Az ország legjobb 100 technikuma között a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum iskolája

Idén a legjobbak között van a Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola a technikumi rangsor TOP 100-as listájában.

Heol.hu

Az iskola aktív szereplője a rendészeti oktatásnak

Forrás: Bekülött fotó

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és az Oktatási Hivatal adatai alapján minden évben elkészül a technikumi rangsor TOP 100-as listája. Ebben az évben a Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár is felkerült a legjobbak palettájára, adta hírül a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum.

Tájékoztatásuk szerint a rangsor összeállítása hat összevont mutató – a szakképző intézménybe beiratkozó tanulók előző tanév végi tanulmányi eredménye, a kilencedik évfolyam megkezdésekor megírt bemeneti szakképzési kompetenciamérésen elért eredménye, az évfolyamot sikeresen teljesítők aránya, a technikum tanulóinak érettségi vizsgaeredménye, az intézmény teljes munkaidős oktatóinak az oktatói összlétszámukhoz viszonyított aránya, valamint az intézmény digitális eszközellátottsága – alapján történt.

Kiemelt figyelmet fordítanak a felnőttek szakmai oktatására is Forrás: Beküldött fotó

„A Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum méltán került be a legjobbak közé, hiszen az elmúlt években sokat tett a vármegye egészségügyi képzéseinek megújításáért. Kiváló szakmai kapcsolatot ápol a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézettel, ahol duális képzés keretében folyik a leendő egészségügyi dolgozók gyakorlati szakmai felkészítése. Kiemelt figyelmet fordít a felnőttek szakmai oktatására is, lehetőséget teremtve ezzel az egészségügyben elhelyezkedni kívánó, munka mellett tanulni akarók számára a mentőápoló, általános ápoló, rehabilitációs terapeuta szakma megszerzésére” – árulta el a szakképzési centrum.

Közölték, az egészségügy mellett a szociális ágazat is kiemelt képzési területe az intézménynek. A szociális ápoló és gondozók esetében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza-Egri Idősek Otthonával, a kisgyermekgondozó nevelők és a gyermek és ifjúsági felügyelők képzésében az egri Gyermekjóléti és bölcsődei igazgatósággal együttműködve, duális képzés keretében valósítja meg a leendő szakemberek felkészítését.

„Az iskola aktív szereplője a rendészeti oktatásnak, ahol a jövő közszolgálati technikusait (közigazgatási ügyintéző, rendészeti technikus) képzik, illetve alapozzák meg a rendőri pályára készülők továbbtanulását. Kiváló oktatóinak köszönhetően évről évre egyre több diák választja az iskolát. Barátságos, empatikus légkör fogadja a diákokat, amely ösztönzi, támogatja a tanulókat a magas szakmai követelmények teljesítésére” – tudatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában