Harc

2024.01.24. 12:25

Dr. Pócs Alfréd: a szkíták nem valami ellen, hanem valamiért kell, hogy küzdjenek

Szkíta szervezkedést leplezett le a rendőrség a hírek szerint. Az egri dr. Pócs Alfréd szerint, ha tényleg a hatalom megdöntése volt a felszámolt csoport célja, az nem összeegyeztethető a szkíta erkölccsel.

Tóth Balázs

Szkíta szervezkedést lepleztek le a rendőrök

Forrás: police.hu

Az egyik közösségi videómegosztó portálra került fel tavaly novemberben egy olyan videó, melyen egy társaság tagjai bejelentették, hogy megalakítják a Szkíta Magyarországot, és megindították a nemzeti szabad katonai csapatok felfegyverzését, írja a police.hu. Bejelentették azt is, hogy mind a volt, mind a jelenlegi kormánytagokat le fogják tartóztatni. Elmondták, hogy rövidesen megtörténik a magyar rendőrség lefegyverzése és a katonaság átállítása, amennyiben azok ellenállást tanúsítanak.

Az ügyben a KR NNI Bűnügyi Szolgálat Nyomozó Főosztály Erőszakos Bűncselekmények Elleni Osztály az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészülete miatt eljárást indított. A szervezet tagjait azonosították és kedden elfogták a Terrorelhárítási Központ, az NNI Műveleti Szolgálatának egységei és a KR Bevetést Támogató Osztálya segítségével.

A Veszprém, Pest, Zala, Bács-Kiskun vármegyékben, illetve Budapesten végrehajtott akcióban közel 150 rendőr egyszerre tíz helyszínen tartott elfogásokat és kutatásokat. Összesen 11 emberrel szemben intézkedtek, közülük nyolcat – hét férfit és egy nőt – gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók, majd egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit őrizetbe vettek.

A kutatások során a nyomozók több helyszínen feltehetően éles maroklőfegyvert, lőszereket, AK gépkarabélyt találtak, továbbá gáz- és riasztófegyvert, valamint gumilövedékes fegyvereket és légfegyvereket foglaltak le. Ezeket szakértők vizsgálják. Lefoglaltak a magyar állam létezését tagadó dokumentumokat és a Szkíta Magyarország nevű szervezettel kapcsolatos iratokat is (személyazonosító igazolványokat, forgalmi engedélyeket, de még diplomáciai mentességet igazoló papírokat is).

Heves vármegyében nem volt rendőrségi akció. Megkérdeztük dr. Pócs Alfrédot, aki nemrég a szkíták őshonos népcsoportként való elismeréséért gyűjtött aláírásokat, és akinek kezdeményezését végül a Parlament elutasította.

- Részletesen nem ismerjük, hogy mi történt, kik csinálták. Történtek letartóztatások, de könnyen meg lehet vádolni embereket konkrét bizonyítékok nélkül. A szkítaság nem erről szól, hanem az erkölcsről, hogy nem törvényekben, hanem a szívünkben hordjuk az igazságot. A mai törvények nem törvények. Jézus is arról beszélt, hogy a bűn eredménye a törvény, és arról is, hogy mások az égi és a földi törvények – magyarázta dr. Pócs Alfréd, aki egyúttal egri önkormányzati képviselő is.

Kifejtette, van egy kezdeményezésük, célkitűzésük, amely egy pozitív cél, nem valaki ellen, hanem valamiért szól. Ha beigazolódnak a vádak, akkor azok a személyek nem fogadhatók el igazi szkítáknak. Dr. Pócs Alfréd szerint sajnos a mai törvények sem jók, meg kell változtatni a világot, hogy az jóvá váljon, de nem úgy, ahogyan a rendőrségi közleményben szereplő emberek akarták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában