Tudomány és fejlődés

2024.01.19. 10:03

Együtt kísérleteztek az államtitkárral az egri egyetemen

A tudományt népszerűsítő kísérletezők célja az, hogy felhívják a figyelmet az új természettudományos tanári szakra.

Hornyák Réka

Dr. Murányi Zoltán bemutatói mindig nápszerűek voltak

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Dr. Murányi Zoltánnal, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Kémia Tanszékének oktatójával mutatott be közösen kísérleteket Hankó Balázs felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkár – adta hírül Facebook oldalán az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

A népszerű Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont vezetője, dr. Murányi Zoltán és a gyógyszerész végzettségű politikus célja az, hogy ezzel az akcióval is népszerűsítsék a gyakorlatot középpontba helyező, Európában egyedülálló természettudományos tanári szakot, amelyet az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem is kínál a jelentkezőknek. 

Hankó Balázs államtitkár Facebook oldalán számolt be arról, hogy az ország számos egyetemén választható a science tanár képzés, melyben a kémia, a fizika, a biológia és a földrajztudományok együttesen segítenek megérteni azt, hogy milyen reakciók mozgatják az életet. A tudomány megértése és művelése elengedhetetlen a jövő fejlesztése szempontjából, törekedni kell a több tudásra és az innovációra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában