Adok-kapok

2024.01.29. 16:43

Jánosi szerint a hazaárulózó egri polgármester elmehetne humoristának

A Momentum egri polgármesterjelöltje, Jánosi Zoltán szerint a jelenlegi polgármester, Mirkóczki Ádám nevetséges vádakat fogalmazott meg.

Szabadi Martina Laura

Jánosi Zoltán, a Momentum egri szervezetének elnöke

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A Momentum minden jogszabályt betart, Mirkóczki Ádám a tőle megszokott gyűlöletkeltését végzi, mivel érdemi munkát nem képes végezni, ezért kommunikál – reagált Jánosi Zoltán az egri Momentum elnöke és polgármesterjelöltje Mirkóczki Ádám polgármester egy közösségi oldalán közzétett bejegyzésére melyben hazaárulással vádulja a Momentum Mozgalmat. Jánosi kiemelte, ő nem tartja polgármesternek a jelenleg regnáló városvezetőt, mert érdemi polgármesteri munkát a helyiek képviseletében szerinte nem végez.

„Akar egy jó nevetni? Tessék: Mirkóczki Ádám szerint én hazaáruló vagyok! Sőt, szerinte az egész Momentum Mozgalom is hazaáruló” – ezt már közösségi oldalán írta Jánosi Zoltán, az említett Mirkóczki bejegyzésre reagálva. 

„A vádaskodása alapja mindössze annyi, hogy szerinte a Momentum "Egriek személyes adatait küldi Amerikába", mivel az egyik kérdőívünk tárhelyszolgáltatója Amerikában van. És tudják hol írta meg dörgedelmes vádjait? Egy amerikai internetes óriáscég, a Facebook felületén. Azon a Facebookon, melynek minden adata amerikai tárhelyeken van, beleértve mind Mirkóczki Ádám, mind az ő követői adatait, profilját, posztjait, kommentjeit, fényképeit, üzenetváltásait, mindent. Köszönöm a vidám perceket Mirkóczki Ádámnak, és egyben jelzem, hogy ha már politikusként nem sikerült megállnia a helyét, talán humoristaként még van némi esélye. A Momentum természetesen minden hazai és uniós jogszabályt betart, ha nem így lenne a Mirkóczki Ádámnak olyan kedves Fidesz már rég lesújtott volna a Momentumra. De ha Mirkóczki Ádám még így is ragaszkodik a nevetséges vádaskodásához, akkor javaslom tegyen feljelentést, a hazaárulás súlyos bűn, nyilván alá tudja támaszani a bíróságon” – írta a bejegyzésben.

Jánosi szerint a valósg az, hogy Mirkóczki Ádám megynilvánulása „szánalmas toporzékolás”, oka pedig szerinta az, hogy leleplezte, az általa vezetett hivatal fideszes érdekek mentén húzta meg Eger új választókerületi térképét - két ellenzéki képviselő választókerületét is eltörölve. Jánpsi szerint ez az egri ellenzéki választók teljesen nyílt diszkriminációja: „Különösen durván bántak el a Felsőváros lakóval, az ő eddigi három képviselőjükből egyet levettek a térképről, azaz simán elvették a felsővárosaik politikai képviseletének harmadát. Azt javaslom Mirkóczki Ádámnak, hogy a röhejes vagdalkozás helyett inkább szépen menjen el a Felsővárosba, nézzen az ott élők szemébe, és magyarázza el nekik, hogy miért a Fidesz érdekeit képviselő térképet rajzoltak, és miért fosztották meg őket a képviselőik harmadától”

Jánosi Zoltán azt is hozátette, a helyiek „csúnya kampányra” készülhetnek, hiszen mint írta: még csak január van, de a polgármester már hazaárulózik.

Mirkóczki Ádám egyébként a posztjában azt írta, hogy Egriek személyes adatait küldi Amerikába a Momentum, ezzel kapcsoklatban pedig kérdéseket is megfogalmazott: „Minden olyan egrit, akinek fontos a személyes adatainak védelme, arra kérek és egyben figyelmeztetek, hogy semmilyen módon ne töltsön ki semmilyen kérdőívet a Momentumnak, ne is írjon alá nekik semmit, pláne ne adjon meg egyetlen személyére vagy családjára vonatkozó információt se a számukra! A Momentumnál ugyanis visszaélnek az adatokkal: teljesen érthetetlen módon Amerikába küldik, Amerikában tárolják a jóhiszemű egriektől kicsikart adatokat! Számtalan súlyos kérdés fölmerül: Nincs Egerben vagy Magyarországon tárhelyszolgáltató cég!? Az érintett kaliforniai cégnél kik és hogyan őrzik az egriek személyes adatait!? Miért és Minek!? Garantálja-e bárki, hogy amerikai vagy más titkosszolgálatok nem férhetnek hozzá!? Az egri Momentum miért kufárkodik városunk polgárainak adataival!? Hogy merik külföldre átjátszani azokat!? Mi a Momentum valódi célja Amerikában az egriektől kicsikart adatokkal!? Röviden: ez a hazaárulás”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában