Garázdaság

2024.01.20. 09:05

Kerecsenden hiába lépett közbe a mezőőr, megléptek a tettesek

Január 13-án, esti órákban Kerecsend külterületén, a 25-ös Főút menti zártkerti területeket ellenőrizte az arra járőröző helyi mezőőr. Gyanús személyekre bukkant, ám nem kapott időben segítséget.

Barta Katalin

Arra lett figyelmes, hogy az egyik körbekerített zártkert előtt egy ismeretlen rendszámú autó áll, ami vélhetően nem a telek tulajdonosáé, továbbá észlelte, hogy a zártkertben lévő épület körül több személy mozgolódott.

Bemutatkozás utáni kérdésére azt a választ kapta, hogy ők a tulajdonosok. Rövid telefonos egyeztetés során hamar kiderült, hogy ez az állítás nem valós.

Igazoltatni szerette volna őket, aminek nem tettek eleget. Emiatt rendőri segítséget kért, és a rendőrök megérkezéséig szerette volna a helyszínen visszatartani a gyanús személyeket, ami meghiúsult, mert „bepattantak” az autóba és elhajtottak. Sári László polgármesterhez több hívás is érkezett az elmúlt napokban, hogy nem ez az első hasonló eset. A történtekről értesülő kerecsendiek véleménye szerint a rendőrség nem tett meg mindent a vélhetően „rosszban sántikálók” felkutatására.

Az esetről a kérdéseinket megküldtük a rendőrségnek is, akik at ígérték, kivizsgálják az ügyet, és hamarosan válaszolnak.

Sári László polgármester arra kérte portálunkat, addig is hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a községben szolgáló mezőőr rendszeresen járőrözik sötétedés után is, a falut külterületén. Aki hátsó szándékkal szeretné fosztogatni az itt található javakat, ne számítson sok jóra. A legközelebb nem ússzák meg ennyivel. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás GettyImages)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában