Árvíz

2024.01.22. 15:21

Újabb tiszai árhullám érkezik

Ismét árvízvédelmi készültség a folyó mentén.

Molnár Helga

Újra készültség van érvényben a területen

Forrás: Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság - Kötivizig/Facebook

A Tisza áradása miatt hétfőn reggel 8 órától ismét árvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) a folyó mentén Kiskörétől Dobáig, illetve Fegyvernekig terjedő védvonalszakaszon – írja a Kötivizig honlapján.

Január 17-e és 19-e között az egymást követő felmelegedés és lehűlés jelentős mennyiségű csapadékot is eredményezett a Tisza és mellékfolyói vízgyűjtőterületein.

A Kötivizig a belvízvédelemről is ír, a működési területükön továbbra is I. fokú készültség van érvényben a karcagi, a kisújszállási, a kiskörei, a tiszakécskei, a kunhegyesi, a mezőtúri, a törökszentmiklósi, a cibakházi, a jászkiséri és a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon. A belvízzel borított területek nagysága 5281 hektár, ebből 4181 hektár Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, a többi Hevesben található. A befogadókba átemelt vízmennyiség az elmúlt 24 órában 289 ezer köbmétert tett ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában