Közlemény

2024.02.17. 15:00

300 millióból valósultak meg beruházások Egerben

Eger önkormányzata a Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése egri intézményekben című projekt megvalósításához 300 056 525 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretében.

Szabadi Martina Laura

Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése egri intézményekben című TOP projekt megvalósításához 300 millió 56 ezer 525 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretében az egri önkormányzat. A projekt két telephelyen, összesen két szociális alapszolgáltatást biztosító intézmény felújítását, kialakítását tartalmazza. intézményekben. 

A Hajléktalanok gondozóháza - nappali ellátó építése a Tárkányi úton valósult meg. A korszerű gondozói házban megvalósult funkciók nappali ellátó funkcióval bővültek. A meglévő ingatlanon épített új akadálymentes épületben valósul meg a nappali ellátás. A közösségi téren kívül pihenő, teakonyha, mosókonyha és zuhanyzós vizesblokkok is készült. A fűtést földgázüzemű fűtési rendszerrel biztosították. Kiépült az ivóvíz és szennyvízhálózat.

A másik épület, a Felsővárosi Gondozási Központ megfelelő felújításának érdekében, szükséges volt a lapostetős épületrész tetőtérbeépítése. Itt kapott helyet a dolgozói, szociális rész. Megvalósult az ellátottak vizesblokkjainak megfelelő kialakítása, amely megfelel az akadálymentesítés előírásainak is. Zárt udvar jött létre, ahol egy filagória, nyársalóhely, kerti telepített bútorok kaptak helyet. Ezen projektelem műszaki átadás-átvétele 2019. május 31. napján megtörtént.  A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában