Nyugdíjba vonult

2024.02.26. 21:37

43 év szolgálat után vonult nyugdíjba Átány református lelkipásztora

Ferenczfi Zoltán 26 évig volt a község lelkésze, akit a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, esperese és lelkipásztorai köszöntöttek.

Szabó István

Ferenczfi Zoltánt (balról) Gordos Attila köszönti az átányi református templomban

Forrás: Szabó István/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap 43 év lelkipásztori szolgálat után, nyugdíjba vonulása alkalmából búcsúztatták Átányban Ferenczfi Zoltán református lelkészt, aki a községben 26 éven át látta el szolgálatát. Az ünnepi istentiszteleten Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke az igehirdetését a Szentírás 8. zsoltára idézésével kezdte. 

– Dávid zsoltáraiban ott vannak a magasságok és a mélységek: a kételyek, a küzdelmek, a kiáltások, a szenvedések, a megválaszolatlan kérdések – Uram, miért ugyanazok a kérdések, amelyekre mi is naponta keressük a válaszokat. Dávid a zsoltárában mutatja az utat: ha kételyeid és kérdésed vannak az élettel, az Istennel és a másik emberrel való kapcsolatodat illetően, akkor menj a belső szobádba és borulj térdre. Légy csendben és várj, mit válaszol az Úr. Dávid, a zsoltáros arra tanít, hogy nekem és neked minden egyes pillanatban erre van szükségünk, különben elvétetünk, nem találjuk az utat, rossz döntéseket hozunk. Az Úr válaszára van szükségünk, különben akkor szólunk, amikor hallgatni kellene, és akkor hallgatunk, amikor szólni kellene. Dávid arra figyelmeztet, hogy legyen élő kapcsolatunk az Istennel – hangsúlyozta Pásztor Dániel. 

Az idehirdetés végén a püspök megköszönte Ferenczfi Zoltánnak a több mint négy évtizedes szolgálatát. Gordos Attila, az Egervölgyi Egyházmegye esperese, a méltatások sorát kezdve, kiemelte Ferenczfi Zoltán munkájának mindenkori igényességét és precizitását. Dr. Molnár Pál, a Tiszáninneni Református Egyházkerület főgondnoka kiemelte, hogy küzdelmes szolgálat áll a nyugdíjba vonuló lelkipásztor mögött. Ferenczfi Zoltánt sorra köszöntötte az egyházkerület számos megjelent lelkésze. Többek között búcsúztatta Tóth Imre egri református lelkipásztor, továbbá Gazda István, Mezőcsát református lelkésze, aki a gimnáziumban osztálytársa volt Ferenczfi Zoltánnak, és a teológiai egyetemi tanulmányaikat is együtt végezték. Jámbor Dénes átányi polgármester a búcsúzó lelkész Átányban eltöltött több mint két és fél évtizedének legszebb és legemlékezetesebb emlékeit idézte fel. 

Ferenczfi Zoltán meghatottan köszönte meg a nyugdíjas éveire szánt jókívánságokat, majd szeretetvendégségbe invitálta a megjelenteket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában