Gondolatok

2024.02.14. 19:55

Az okos nőktől az elköteleződésig az élet kisebb-nagyobb dolgairól beszél a hatvani intuitív terapeuta

Miért dönt úgy egy gyógypedagógusi és számos más diplomával rendelkező hatvani egykori nevelési tanácsadó, jelesül Baranyi Judit, hogy egy-két perces videókban az élet apró-cseprő vagy éppen fajsúlyosabb kérdéseiről osztja meg gondolatait?

Tari Ottó

A választ tömören így fogalmazta meg: pályafutása során annyi ismeretet halmozott fel, amelyeket intuitív terapeuta módszerrel célszerű lehet megosztani az emberekkel.

– Miért jöjj épp hozzám? Hogy jelen lehess. Nemcsak itt, nálam, hanem a saját életedben is. Mielőbb. Mihamarabb – írja Jelenlét Szalon című sorozata ajánlásában, amit a Facebookon és a Youtube csatornáján követhetnek az érdeklődők.

– Kellenek a fiatalok – folytatja Judit. – Nagyon. Hogy megújuljunk, hogy kisöpörje a szél a régit, az avíttosat. Hogy másképp nézzünk végre szét magunk körül. Hogy olyat lássunk, ami felé soha nem is néztünk. Hogy olyat halljunk, amit eddig nem is akartunk meghallani. Hogy megrögzött, jól bevált működéseink megkérdőjeleződjenek. Hogy rájöjjünk: amit egykor sikernek hittünk, már rég elvesztette jelentőséget. Sőt, néha kínosan kellemetlen már számunkra a hozzá tartozó körítés – folytatja az érveit. Szerinte ugyanis ami a megszokást adta, már túl görcsös. Amit biztonságnak véltük, kényszeredett kapaszkodássá vált. Mintha egy szúette, öreg fakorlát lenne előttünk. A magunkra aggatott, egykor bevált, megszokott jelmezeink rég lyukasak, kifakultak. És amiről azt gondoltuk, hogy előre visz bennünket, már sehová sem húz.

– Pedig ott az új, a friss. Csak figyeld meg a körülötted levő fiatalokban! Vedd észre! Csodálkozz rá! Arra, amit enged megmutatni neked. Néha nagyon és jól is kell figyelni, hogy észrevedd. Nem lehet felületesen. Csak nyugalmas érdeklődéssel. Hogy milyen okos! Hogy mennyire másképpen gondolkodik! Hogy mennyire szabad és rugalmas tud lenni! És hogy mindezt milyen természetesen viseli. Hogy ez egyszerű és magától értetődő a számára. Nincs dráma, nincsenek fölösleges körök.

– Ezek letisztult gondolatok, amelyek megannyi témát érintenek – mondja. S ha tallózunk a videók között, a „kínálatban” valóban szó esik mindenféléről. A karácsony élményéről a gyermekekkel, a női szerepekről, az elköteleződésről, a tavaszról, mint egy új élet kezdetéről vagy éppen a szégyellni való kapcsolatokról, amik akár a javunkra is válhatnak. Érdemes rászánni az időt, mert értelmes gondolatok.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában