Gyászhír

2024.02.09. 10:54

Elhunyt Gyetván Mihály, Hatvan korábbi vezető ügyésze

Életének 91. évében elhunyt dr. Gyetván Mihály, aki több mint három évtizeden át töltötte be Hatvanban a vezető ügyészi tisztséget.

Tari Ottó

Gyetván Mihály Galgahévízen született 1933 február 25-én, vagyis nemsokára töltötte volna 91. életévét. Földműves családból származott, s mivel jó eszű gyerek volt, szülei az erőn felüli anyagi áldozatokat is vállalva beíratták az akkori gödöllői nyolcosztályos gimnáziumba. Az érettségit követően az 50-es években summa cum laude minősítéssel diplomázott a jogi egyetemen.

A fotó Gyetván Mihály vezető ügyész aktív éveinek egyikén készült az ezredforduló idején
A fotó Gyetván Mihály vezető ügyész aktív éveinek egyikén készült az ezredforduló idején
Forrás: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap

Hatvanban több mint harminc éven át volt vezető ügyész, emellett társadalmi megbízásokat vállat, így egyebek mellett a TIT (Tudományos Ismeretterjesztő Társulat) helyi elnöke volt a szervezet megszűnéséig. Nyugdíjba vonulása után évekig működtette ügyvédi praxisát.

Hobbija a természet volt – a jogi végzettség megszerzése előtt erdőmérnöki képesítés megszerzésén is gondolkodott –, a vadászatot aktív éveinek végéig gyakorolta.

Dr. Gyetván Mihályt három lánya és kilenc unokája gyászolja, közülük többen is a jogászi pályát választották. Temetéséről később intézkednek.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában