Önkormányzat

2024.02.07. 15:05

Elkezdték az omladék eltakarítást az egri Eszperantó sétány mellett

Az egri önkormányzat szerdai tájékoztatása szerint az Eszperantó sétány mellett, a 32,5 méter hosszú károsodott támfalnál tavaly októberben megkezdett helyreállítási munkálatok közben a falszakasz egy része - a meglévő háttöltés állékonyságának hiánya miatt - február 7-én hajnalban beomlott.

Heol.hu

Leomlott a támfal szerda reggel az Eszperantó sétánynál

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Ahogy korábban már megírtuk, az önkormányzat reggel a sétány egy részét azonnali hatállyal lezárta és a forgalmat a dr. Hibay Károly utcára irányította.

A történtek miatt a hivatal illetékes irodájának munkatársai felvették a kapcsolatot a szolgáltatókkal, mind a gáz-, mind pedig az áramszolgáltató jelzése alapján meghibásodás nem történt.

A kivitelező szerda délelőtt a patakmederben elkezdte az omladék eltakarítását, majd ezt követően a beruházás kezdetekor meghatározott ütemterv szerint folytatja a felújítási munkát. - A szerdai omlás megmutatta, hogy a támfal egy nagyon vékony pengefal, valamint a támfal mögötti töltés jelentős része homok és laza föld keveréke, ráadásul rengeteg közművezeték fektetése, cseréje következtében ez a terület többször meg lett mozgatva - tájékoztattak.

Mindezek után az önkormányzat statikus szakértő segítségét veszi igénybe a később esetlegesen bekövetkezhető hasonló balesetek elkerülése érdekében.

A hivatal szakembereinek ajánlására az egri városvezetés úgy döntött, hogy a lakosság védelme érdekében az érintett szakasz lezárása a beruházás végéig, a szerződésben foglaltak szerint április 30-ig lesz érvényben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában