Zsófi-mesék

2024.02.11. 16:22

Fiatalon elhunyt lányáról mesélt az egri színművésznő

Saárossy Kinga Jászai Mari-díjas magyar színművész, az egri Gárdonyi Géza Színház örökös tagja beszélt a fiatalon elhunyt lányáról, Blaskó-Saárossy Zsófiáról és az ő mesekönyvéről a SzínTér műsorában.

Fekete-Vadászi Erika

Saárossy Kinga Jászai Mari-díjas magyar színművész, az egri Gárdonyi Géza Színház örökös tagja volt a vendége a SzínTér kulturális diskurzus műsorának. A színásznő a fiatalon elhunyt lányáról, Blaskó-Saárossy Zsófiáról és a Zsófi-mesék című mesekönyvéről beszélt a videóban. 

Saárossy Kinga elmesélte, lánya nem csak szeretnivaló volt, ő maga is tele volt szeretettel, kedvelte az embereket, a kisgyermekekkel is jól szót értett. Nagycsoportos korában is már a kisebbeknek mesélt, s mesék iránt szeretete később is megmaradt. 

– Amikor kiderültek nála az egészségügyi gondok, akkor is a mesék világába menekült. Nem csak meseillusztrációs rajzai vannak, de a másféle témájú rajzai is nagyon színesek – mondta el a videóban Blaskó-Saárossy Zsófia édesanyja a lányáról. 

A meséket Saárossy Kinga szerkesztette és válogatta össze, hiszen lánya már nem érhette meg a megjelenést, 2022 nyarán hunyt el. A Zsófi-mesék jellegzetességei, hogy klasszikusak és a mai kornak is megfelelőek egyben. Szeretetről, barátságról szólnak, s egy kicsit idealizált, de mégis valóságos világot tükröznek, derül ki a SzínTér adásából. 

– Zsófi betegsége 2019-ben derült ki, ám ő végig pozitívan gondolkodott, aktívan élt. Hét műtétje volt, és minden beavatkozás után összeszedte magát – emelte ki édesanyja. 

A SzínTér teljes adásából további részletek megtudhatók a mesekönyvről, Saárossy Kingáról és családjáról. A műsor itt megtekinthető

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában