Hangzavar

2024.02.29. 14:38

Hatalmas robbanás hangjára riadtak fel Hevesben

Vármegyeszerte hallottak valami hangosat ebéd után.

Molnár Helga

Robbanásszerű hangra kaptuk fel a fejünket csütörtök délután fél 2 után. Mivel az eredete még nem tisztázott, azonnal megkerestük a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot. Onnan Nagy Csaba, tűzoltó százados vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hozzájuk nem érkezett ilyen ügyben bejelentés.

Közösségi oldalunkon olvasóink vármegyeszerte jelezték, hallottak valami megmagyarázhatatlan erős zajt. Kálból olvasónk kétszeri robbanásra figyelt fel, de észleltek nagy hangzavart Hevesen, Dormándon, Besenyőtelken, Kiskörén, Pélyen, Tiszanánán, Recsken, Füzesabonyban, és szinte végtelen sorban sorolhatnánk a településeket. Többen megijedtek, beszámolók érkeztek a háziállatok zavart viselkedéséről, mások az írták: az ajtók, ablakok is beleremegtek. Akadt, aki arra tippelt, a szőlősgazdák gyakorolták a jégkár elleni robbantást, de az vélhetően nem hallatszott volna ennyi településen. 

Recsken sem jelentettek erre a napra a bánya területén robbantást, az az esemény ugyanis február 27-én volt.  

Tovább kutattunk, és a Honvédelmi Minisztériumhoz is eljuttattuk kérdéseinket, még várjuk válaszukat. Hozzájuk azért fordultunk, hogy információt kapjunk, hogy Grippenek gyakorlatoznak-e a környékünkön. Arról írtunk ugyanis már korábban, hogy februárban éjjelente repülnek vármegyénk felett. Kérdés, most ez okozta-e az ijesztő zajt. 

Izgatottan várjuk a választ, mi is lehetett a hanghatás oka, azóta az derült ki, hogy hol keletkezhetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában