Működik már

2024.02.14. 12:30

Hosszú idő után ismét van bankautomata Andornaktályán

A településen korábban működő takarékbank épületénél a pénzintézet távozását követően is egy ideig – bár sokszor kritikával illetett móddal a gyakori feltöltetlenség miatt – működött még a bankautomata készülék. Aztán ennek is vége lett, mert az önkormányzat tulajdonában lévő épületet szolgálati lakássá alakították át. A pénzkiadó hiánya végül ez év február közepére megszűnt.

Sike Sándor

Helybéli asszonyok, fehér sapkában Molnár Andrásné az elsők között próbálták ki a bankautomatát

Forrás: Sike Sándor/Heves Megyei Hírlap

A bankautomata felszerelését február első napjaiban kezdték meg, s már az előkészületek során megkérdeztük Barczi László polgármestert arról, hogy várhatóan mikor lesz használható is az eszköz. A faluvezető akkor szavai szerint reményei szerint február közepére. Nos ez be is következett. A polgármester elmondta azt is, hogy fél évet is felemésztett az a procedúra, amíg véglegessé vált a helyszín és az engedély. Eredetileg ugyanis az orvosi rendelő szélfogójában nézték ki neki a helyet.

– Sajnos azt a helyszínt az Állami és Népegészségügyi Szolgálat nem engedélyezte. Bizonyos szempontból érthető ok, a fertőzésveszély szólt a hely ellen. Végül a művelődési ház falába építhette be a készüléket a tulajdonos MHB. Esővédőt ugyan a bank nem biztosított hozzá, de úgy gondolom önkormányzati erőből ezt meg fogjuk oldani még – mondta Barczi Zsolt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában