Házasság

2024.02.11. 14:41

Ismét a családoké lesz a főszerep Egerben is

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg idén a Házasság hetét Magyarországon civil szervezetek és a keresztény egyházak. Egerben különleges koncerttel kapcsolódnak az országos programhoz.

Barta Katalin

Hegedűs Endre Kossuth-, Liszt- és Czifra-díjas zongoraművész és hitvese, Hegedűs Katalin tart beszélgetéssel egybekötött koncertet a Házasság hetéhez kapcsolódóan a Líceumban, február 15-én, délután fél öttől a Líceum kápolnájában. 

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg idén a Házasság hetét Magyarországon civil szervezetek és a keresztény egyházak. Február 11. és 18. között ismét a családoké lesz a főszerep. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

Több mint két évtizede Angliából indult az a kezdeményezés, amely minden évben Valentin-nap környékén a házasság és a család fontosságára igyekszik ráirányítani a figyelmet. A Házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott, kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára négy kontinens 21 országában ünneplik.  

Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széleskörű összefogásával. Idén február 11. és 18. között számos programon vehetünk részt, ahol a házasság és a család megerősítéséről, a párkapcsolatok folyamatos ápolásáról, jobb működéséről lesz szó. Ez az időszak tökéletes alkalom arra, hogy a hétköznapok rohanásában kicsit megálljunk, és néhány napig a párkapcsolatunkra, a házastársunkra, a családtagjainkra figyeljünk, hogy megújulva, megerősödve és boldogabban menjünk tovább együtt.  

A Házasság hete központi rendezvényein túl számos egyéb programon vehetünk részt országszerte. Az egyes eseményeket a Házasság hete programsorozat weboldalán - Hazassaghete.hu - találhatják területi bontásban: budapesti, vidéki, határon túli, és online követhető programok között válogathatnak.  

A Keresztények Egerért Facebook-oldal is megosztotta az ehhez kapcsolódó programokat.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában