Újabb drámai helyzet

2024.02.04. 10:42

Ismét egészségtelen a levegő Egerben

Drámai a helyzet 8 magyar településen a Tények cikke szerint. Mint írják, további 12 városban, köztük Egerben sem lehetnek nyugodtak az emberek.

Heol.hu

Az elmúlt időszak viszonylag eseménytelen, nyugodt időjárásának betudhatóan hazánk számos pontján megnőtt a légszennyező anyagok jelenléte a légkörben. Február első napjára mindenekelőtt a szálló por ért el aggasztó szintet – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ adataira támaszkodva az Időkép, melyet a Tények szemlézett: 8 településen, Miskolcon, Sajószentpéteren, Kazincbarcikán, Putnokon, Salgótarjánban, Tökölön, Kaposváron és Sarródon is veszélyesnek minősítették a levegőt.

Mint írják, 12 további városban Egerben, Debrecenben, Szegeden, Kecskeméten, Budapesten, Százhalombattán, Esztergomban, Tatabányán, Székesfehérváron, Pécsen, Ajkán és Győrben az egészségtelen kategóriába sorolták, 11 településen pedig kifogásolt a levegőminőség. Ugyanakkor a cikk rámutat, az előttünk álló napok szeles időt tartogatnak sokfelé, megerősödik a nyugati-északnyugati szél, ez javulást hozhat.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában