Elektromos hajtás

2024.02.16. 08:50

Modern, autós oktatólabort hoz létre a Bornemissza

Elkezdődött az oktatólabor kialakítása, 21. század autószerelői már a jövő tudását célozzák meg az egri Bornemisszában.

Heol.hu

– Egyre több az alternatív hajtású autó a magyar utakon is. Az új technológia új szakmát hívott életre, az alternatív járműhajtási technikusét. A 21. század autószerelője a gépjárművek valamennyi gépészeti, villamos és elektronikus egységeire vonatkozó ismerettel bír, otthon van az alternatív hajtású járművek gyártásának, szervizelésének, illetve karbantartásának bonyolult műszaki feladataiban. A Heves Vármegyei Szakképzési Centrum az elmúlt években igyekezett lépést tartani az autós szakma rohamos fejlődésével, már beszerzésre kerültek korszerű, magyar fejlesztésű, több millió forint értékű oktatófalak. Maguk az oktatók is folyamatosan képzéseken vesznek részt, főként az elektromos járműhajtás témakörében. Az intézmény duális partnerei szintén jelentősen támogatják a modern oktatóbázis létrejöttét – közölte portálukkal a szakképzési centrum.

A Heves Vármegyei Szakképzési Centrum több mint 35 millió forintos beruházással egy teljesen felújított és a 21. századi igényeknek megfelelő, modern oktatólabort hoz létre a Bornemissza Autós Tanszerviz egy részének teljes átalakításával. A diákok maguk is részt vesznek az új tanműhely kialakításában. Bánfi Zsolt Gergő, végzős gépjármű mechatronikai technikus örül az új oktatólabornak.

– Kiváló lehetőséget biztosít az önfejlesztésre a Bornemissza azzal, hogy a szakmában tanuló diákok hozzáférést kapnak internetes oktatófelületekhez. Én is jelentkeztem a most induló alternatív gépjárműhajtás képzésre, a számos új eszközzel, elektromos és hibrid autóval is felszerelt oktatólabor fantasztikus alap a szaktudás megszerzéséhez! – fogalmazott.

Zsolt osztálytársa, Tóth Áron Benedek szintén az intézmény eszközellátottságát emeli ki. Fontosnak tartja, hogy az iskola egyaránt nagy hangsúlyt fektet az elméleti és a gyakorlati oktatásra. 

– Szerintem a műhely felújításán már most látszik, hogy egy nagyon modern, jól felszerelt műhellyel és oktató laborral fog gyarapodni a Bornemissza tanműhelye, ahol eddig is magas szintű oktatás folyt. Az iskola jó alapokat teremt a munkaerőpiacon való elhelyezkedéshez, és akár az egyetemi tanulmányokhoz is – mondta.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában