Szerelmesek napja

2024.02.11. 21:47

Páratlan Valentin-napi ajánlatot kínál a Bükki Csillagda

A Csillagda háttérnek ajánlja fel a Bükki csillagos égboltot szombaton a szerelmeseknek.

Hornyák Réka

A Bükki Csillagda épülete

Forrás: Bükki Csillagda/Facebook

A szerelmesek napja alkalmából, február 17-én különleges csillaglessel és meglepetéssel is készülünk a hozzánk érkező szerelmes pároknak – tette közzé Facebook oldalán a Bükki Csillagda

A különleges estén Lovass Adél költő, író és Veres Zoltán dalszerző duója, a bükkszentkereszti Holló-Hát formáció ad koncertet. A Bükki Csillagda planetáriumi előadásukat szerelmes dalokkal fűszerezik. A kellemes koncertet követően az obszervatóriumban, valamint tiszta idő esetén a teraszon folytatódik a romantikus este, csillagnézéssel. 

A helyszínen este hat órától fél hétig lesz lehetőség a bejelentkezésre. Ezt követően, fél héttől kezdődik a hangulatos, romantikus planetáriumi koncert, majd fél nyolctól indul a csillagles az obszervatóriumból vagy a teraszról, egészen este kilenc óráig. 

Mint írják, február 17-én, szombaton este a következő égitestek lesznek láthatóak az égen. Hold; Jupiter; NGC 869 (Perseus-ikerhalmaz); M31 (Androméda-galaxis); M42 (Orion-köd); M44 (Méhkas csoport); M3; Mizar-Alcor. 

Rossz, felhős idő esetén, a csillagles helyett a Bükki Csillagda kiállításának megtekintésére és előszavas előadás meghallgatására lesz lehetőség. 

A rendezvényre előzetesen kell megvásárolni a jegyeket, melyekkel érkezési sorrendben foglalhatják el helyeiket a részt vevők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában