Társulás

2024.02.04. 09:00

Tizenkét önkormányzat bólintott az idei számokra Pétervásárán

A Pétervásárai Járás Többcélú Társulás a napokban tanácskozott első alkalommal az idei évben. Az új társulást alkotó tizenkét település a költségvetést is elfogadta..

Barta Katalin

A Pétervásárai Járás Többcélú Társulás kedden tanácskozott első alkalommal az új társulási összetétel szerint: a 12 résztvevő önkormányzat - Bodony, Bükkszék, Erdőkövesd, Ivád, Kisfüzes, Mátraballa, Mátraderecske, Parádsasvár, Pétervására, Szajla, Terpes, Váraszó - nagy egyetértésben, egyhangú igen szavazattal, viták és nézeteltérések nélkül fogadta el a 2024. évi költségvetést. 
Ez a társulás tartja fenn az Aranykapu Humán Szolgáltató Központot, mely a településeken az alábbi feladatokat látja el: család- és gyermekjóléti központ, család- és gyermekjóléti szolgálat, házi segítségnyújtás, támogató szolgálat, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, gyermekek átmeneti ellátása. 
Az intézmény idén 167 696 788 forintból fog működni, melyhez a társult településeknek összesen 7 323 328 forintot kell hozzá adni. 
Eged István, a társulás elnöke hangsúlyozta, az elmúlt 10 év alatt nem volt ilyen alacsony ez a hozzájárulási összeg. Ebből Pétervásárára eső rész a legtöbb, mely az idei évben 1 645 623 Ft-ot jelent. 

A döntés eredményeként ebben az évben is szakképzett és hozzáértő kollégákkal, magas szakmai színvonalon segíti a Központ Pétervására, valamint a a társult települések munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában