Közvilágítás

2024.03.11. 18:12

A közvilágítás korszerűsítésének utolsó üteme zajlik Nagyrédén

A projekt 40 millió forintos költségét önerőből állja az önkormányzat. A közvilágítás korszerűsítésének akár 50 százalékos megtakarítás lehet az eredménye.

Szabó István

Nagyréde minden utcájában világosság lesz sötétedés után a korszerűsítés révén

Forrás: Siposné Fodor Judit / Facebook

Múlt csütörtökön elindult Nagyrédén a közvilágítás korszerűsítésének utolsó, befejező üteme, tájékoztatott Siposné Fodor Judit polgármester.

– Képviselő-testületünk tavaly Nagyréde teljeskörű közvilágítás korszerűsítésének megvalósítása mellett döntött. Az elmúlt évben 277 közvilágítási lámpát cseréltünk modern, energiatakarékos lámpákra, a héten pedig a még megmaradt régi lámpák cseréje történik meg. A hét végére várhatóan már az új ledes közvilágítási lámpák fognak üzemelni községünk minden utcáján. A fejlesztés eredményeként végre megszűnnek a közvilágítással kapcsolatos folyamatos problémák is a településen és végre minden utcánkon világosság lesz sötétedés után. A modernizációtól legalább 50 százalékos megtakarítást várunk, ezzel is csökkentve közép- és hosszú távon a kiadásainkat. Büszke vagyok arra, hogy a projektet saját pénzünkből, a 2023. évi és az idei költségvetésünből finanszíroztuk – részletezte Siposné Fodor Judit. 

A projekt teljes költsége 40 millió forint, tette hozzá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában