Virágba borult

2024.03.12. 17:40

A vérszilvafasor már teljes pompájában virít Gyöngyöstarján határában +fotók

Turisták, fotósok tömege örökíti meg évente a mesés látványt. A vérszilva fasor kiöregedett egyedeit ősszel pótolja az önkormányzat.

Szabó István

Az elmúlt időszak az ilyenkor szokásosnál enyhébb időjárásának köszönhetően korábban virágba borult az ikonikus gyöngyöstarjáni vérszilva fasor. A település bevezető útja mellett végigfutó fasor mára Gyöngyöstarján szimbólumává vált, kirándulók, fotósok népes serege örökíti meg minden tavasszal a virágzó fák csodás látványát. A község ékességét a kilencvenes évek elején, Szamosvölgyi Péter akkori polgármester idejében ültette a Faluszépítő Egyesület, az önkormányzat 2016-ban felvette Gyöngyöstarján értéktárába. 

Idén is csodálatos látványt nyújt a gyöngyöstarjáni vérszilva fasor
Idén is csodálatos látványt nyújt a gyöngyöstarjáni vérszilva fasor 
Forrás:  Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Kiss Viktor polgármester portálunk érdeklődésére elmondta, hogy idén gallyazásra, a lombkoronák igazítására nem volt szükség, mert pár éve alaposan rendbetették a fákat. 

– Sajnos, már korábban kaptunk olyan információkat szakembertől, hogy az évek múlása miatt vannak beteg, elöregedő egyedek a fasorban. Ám, az azóta kivágott fák helyére újakat tervezünk ültetni az ősszel. Azért húzódik addig a pótlás, mert még nem találtunk akkora méretű fákat, amelyekre szükségünk lett volna. Akivel tárgyaltunk, őszre ígérte a megfelelő nagyságú csemetéket, amelyekből 11 hiányzó fát fogunk pótolni a fasorban – részletezte Kiss Viktor.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában