Kinevezés

2024.03.07. 14:54

Demonstrátorokat avattak az egri egyetemen

A tehetséges hallgatókat bevonják az egyetemi munkába.

Molnár Helga

A Líceum Kápolnájában adta át dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor és dr. Juhász Tibor tudományos rektorhelyettese a demonstrátori címeket az eredményesen pályázó hallgatóknak csütörtökön az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen.

HMM_0074
A Líceum Kápolnájában adta át Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor és Dr. Juhász Tibor tudományos rektorhelyettese a demonstrátori címeket az eredményesen pályázó hallgatóknak
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A rektor köszöntőjében kifejtette, jeles nap ez ezeknek a tehetséges fiataloknak.
– Olyan egyetem kollégái lettek, mely 250 éves múltra tekint vissza, s már nemzetközi szerepvállalással is bír – emelte ki. Hozzátette, az egyetem törekszik arra, hogy az oktatásban és kutatásban is magas színvonalon folytassa a tevékenységét,s ebbe beletartozik az is, hogy az itt lévő tehetséges hallgatókat bevonjuk a munkába. Az ünnepi eseményen 25-en vették át a címet.

A pályázat célja, hogy a hallgatók gyakorlati tapasztalatokat szerezhessenek az oktatói feladatok ellátásában. A demonstrátori rendszer még inkább előtérbe helyezi a tanszékek, szervezeti egységek tehetséggondozó törekvéseit, erősíti az oktatók és a hallgatók között kialakult kapcsolati rendszert is.

A demonstrátori rendszert 2016-ban vezették be az intézményben, amikor az egyetemmé vált. Jelenlegi formájában 2018 óta működik a pályázat és minden félévben meghirdetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában