Projektindulás

2024.03.11. 13:04

Foglalkoztatási paktum: a cél, hogy minél több heves vármegyei munkát találjon

Az elmúlt években nőtt a foglalkoztatottság. A foglalkoztatási paktum ennek a számnak a növelését célozza.

Molnár Helga

A TOP Plusz keretében megvalósuló foglalkoztatási paktum projektben munkaerőpiaci roadshow indul Heves vármegyében, erről tartott közös sajtótájékoztatót dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke és Ignácz Balázs főispán hétfőn, a megyeházán. Dr. Juhász Attila Simon elmondta, az előző időszak sikeresen zárult, az új időszakban pedig a paktumban elkölthető keretösszeg 2,3 milliárd forint.
– A Heves Vármegyei Önkormányzat konzorciumvezetőként vesz részt a projektben, s vannak olyan elemek ebben, melyek a népszerűsítéssel foglalkoznak. Az egyik ilyen programelem a munkaerőpiaci roadshowk illetve vállalkozói fórumok megszervezése. Néhánynak már megvan a konkrét időpontja, így találkozhatnak velünk március 19-én Szilvásváradon, április 9-én Pétervásárán, 16-án Sirokban, míg 24-én Hevesen. A helyszíneken látszik, hogy észak- és dél-hevesi településekre koncentrálunk, hiszen munkaerőpiaci szempontból ezek a térségek szorulnak fejlesztésre – emelte ki. Mint mondta, további rendezvényeket is szerveznek majd, s abban bíznak, hogy sikeres időszak előtt állnak.

Új foglalkoztatási paktum indul, erről beszélt Ignácz Balázs főispán és dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke
Új foglalkoztatási paktum indul, erről beszélt Ignácz Balázs főispán és dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Ignácz Balázs hozzátette, az elmúlt tíz évben folyamatosan csökkent a munkanélküliek száma, nőtt a foglalkoztattak létszáma.
– Emögött komoly munka van. A paktum célja, hogy az inaktív, a közfoglalkoztatásból kikerülő, a szakképzetlenek vagy az elavult szakképzettséggel rendelkezők visszakerüljenek az elsődleges munkaerőpiacra. Ehhez szükség van arra, hogy képzéseket szervezzünk, hogy a munkaadókat támogassuk, s hogy adott rendezvényeken keresztül felhívjuk a figyelmet arra, hogy milyen lehetőségei vannak a munkanélkülieknek, az inaktívaknak – mondta.

Végül kiemelte, az alapvető cél, hogy a vármegye gazdasága növekedjen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában