Elismerés

2024.03.08. 15:56

Hatvanban a Nano-Electrik Kft. lett az év vállalkozása +fotók

A Hatvan Város Partnere Program során a helyi vállalkozásokat ismeri el a város. Azokat a cégeket díjazzák, akik aktívan tesznek a településért, segítik az itt élőket, valamint mélyen gyökerező múlttal és előremutató jövőképpel rendelkeznek.

Tari Ottó

A mostani volt a tizenkettedik alkalom, hogy megrendezték a Hatvan Város Partnere Programot, amelynek során azokat a vállalkozásokat díjazzák, amelyek kiemelkedően teljesítenek és sokat tesznek a településért. A program lényege, hogy a város és a városban élő cégek szoros kapcsolatot alakítsanak ki és tartsanak fenn egymással.

Az eseményen átadták a Hatvan Város Együttműködő Partnere-díjakat.
Az év vállalkozása díjat a Nano-Electrik Kft. kapta
Az eseményen átadták a Hatvan Város Együttműködő Partnere-díjakat. Az év vállalkozása díjat a Nano-Electrik Kft. kapta
Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A rendezvény nem csak a díjak és a kitüntetések átadásáról szól, hanem szakmai fórum is egyben. Biztonság, partnerség, tudatos fejlesztés – ez volt a címe Horváth Richárd polgármester előadásának, amelynek során a városvezető rámutatott: az elmúlt években számos válsággal kellett megküzdenie az önkormányzatnak.

– Mindig alkalmazkodtunk a kialakult helyzethez. A legrosszabbra kellett készülünk, hogy ne érjen minket meglepetés. Behúztuk a kéziféket, csak azok a rendszerek maradtak meg, amik a város működéséhez nélkülözhetetlenek. Így alakult ki a biztonság költségvetése, aminek meglett az eredménye: sikereket értünk el, méghozzá úgy, hogy a város nem sérült – fogalmazott a település első embere, majd részletesen szemléltette a város költségvetését. Egyebek mellett ábrákkal illusztrálta, hogy míg 2017-ben a szolidaritási adó, amit Hatvan a központi költségvetésbe fizet be, az iparűzési adó 8 százaléka volt, 2024-ben viszont már a 33 százalék, azaz 1,6 milliárd forint, vagyis a város meghatározó bevételének egyharmada nem helyben érvényesül. Kiemelte ugyanakkor: a helyi adók mértéke 2015 óra változatlan. Szerinte éppen ezért óriási dolog, hogy a nehézségek ellenére is épül az új bölcsőde, a jégcsarnok elkészült, tovább erősítik a párbeszédet és a partnerséget a hatvaniakkal, emellett pedig az alkalmazkodás és a fejlődés az, ami vezérli a várost.

Horváth Richárd kitért arra is, hogy a vállalkozások „jól érzik magukat Hatvanban”, a számuk folyamatosan nő: a 2014-es másfél ezerhez képest már kétezer fölött van a számuk.

Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint nagyon fontos az a szó, amit Horváth Richárd használt: alkalmazkodás, reagálás a körülöttünk lévő világ történéseire. Adatokkal is készült: Hatvanban 53 százalékos a foglalkoztatottsági arány, a megyében ez a szám 47 százalék. A városban a lakosság 75 százalékának legalább középfokú végzettsége van. Ahogy mondta: látható, hogy Hatvanban a gazdálkodás stabil, a munkaerő ellátottság megfelelő, nagyon jó arányok vannak a foglalkoztatottság vonatkoztatásában.

Az eseményen átadták a Hatvan Város Együttműködő Partnere-díjakat, amiket idén a Visual Print Kft., az Apci Hús Kft., a Horváth Rudolf Intertransport Kft., Nagy József, Maksa József, a Tesco-Global Áruházak Zrt. hatvani áruháza, a digital-creartive Kft., Kerek Attila és az, EU-SYNCHRONIC Kft. kapott meg.

Az év vállalkozása díjat a Nano-Electrik Kft.-nek ítélték oda. A céget 2010-ben a Nagy Zsolt és Nagy Norbert testvérpár alapította meg. Szakterületük a kisfeszültségű kapcsoló-, elosztó- és vezérlő berendezések gyártása. Mára a Nano-Electrik Kft. az elosztógyártói piacon az egyik vezető szereplővé nőtte ki magát.

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában