Jótékonyság

2024.03.10. 09:20

Jótékonysági bált tartott a halmozottan sérültek szülőszövetsége

Olyan szülők hozták létre az egyletet, akik súlyosan fogyatékos gyermeket nevelnek. A bállal kirándulásra gyűjtöttek.

Molnár Helga

Jótékonysági bált szervezett a Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége szombat este. Domán Zoltán elnök elmondta, egyesületük 19 évvel ezelőtt alakult, olyan szülők hozták létre, akik halmozottan fogyatékos gyermeket nevelnek.

Nyitótánc a jótékonysági bálon
Nyitótánc a jótékonysági bálon
Forrás: Huszár Márk /  Heves Megyei Hírlap


– Azért hoztuk létre, mert előtte egyik társadalmi szervezet sem karolta fel a legsúlyosabb állapotú emberek problémáit. Célunk, hogy a halmozottan sérülteknek, fogyatékosoknak és családjuknak segítséget nyújtsunk társadalmi, erkölcsi, anyagi problémáik megoldásában, képviseljük érdekeiket az állami és a civil szervezetek körében. Fontos feladatnak tekintjük a társadalmi tudat, az esélyegyenlőség és a fokozott segítőkészség kialakítását – taglalta.

A bál kapcsán elmondta azt is, hogy minden évben szerveznek egy ilyet, a mostani bevételét nyári kirándulásra fordítják majd. Az estre körülbelül nyolcvanan érkeztek, köztük az alapító illetve egyesületi tagokkal.

Az esemény fővédnöke, aki már többször részt vett rajta, dr. Juhász Attila Simon volt, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke. A bált a Hotel Szent Istvánban rendezték meg. Az esemény, ahogy mindig, most is kellemes hangulatban telt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában