Autizmus világnapja

2024.04.06. 12:30

Az autizmus világnapja kék színe világította meg a gyöngyösi ferences kolostort

A gyöngyösi Autista Segítő Központ figyelemfelhívó látványossága szombaton is látható. Az autizmus világnapja alkalmából szakmal napot és mátrai sétát is szerveztek.

Szabó István

Pénteken kék színű díszkivilágítást kapott a Gyöngyös-Alsóvárosi Ferences Plébánia temploma és az Autista Segítő Központnak helyet adó ferences rendház épülete. Az április 2-án szokásos autizmus világnapja alkalmából készült figyelemfelhívó látványosság április 6-án, szombaton este is megcsodálható, közölte portálunkkal Zólyomi Viktória intézményvezető-helyettes.

Kék díszkivilágításban a gyöngyösi autista központ és a ferences templom az autizmus világnapja alkalmából
Kék díszkivilágításban a gyöngyösi autista központ és a ferences templom az autizmus világnapja alkalmából
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Az országban április 2-án kivilágítják a nagyobb, emblematikus épületeket a világnap alkalmából. Mi ezt pénteken és szombaton tesszük, hiszen április 2-án egy szakmai napot is szerveztünk, szombaton pedig a szokásos Kék sétára invitáljuk az érdeklődőket a Mátrába. Érdekességként a gyöngyösi ferences templomon nemcsak a kék szín az uralkodó, de egy ránk jellemző embléma is látható kivetítve – részletezte Zólyomi Viktória.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában