Miniszteri látogatás

2024.04.11. 20:24

Gyöngyösre látogatott Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter Horváth László és Szókovács Péter meghívására érkezett a városba. A Gyöngyösre látogatott Szijjártó Péter aktuális politikai kérdésekről beszélt.

Szabó István

Szijjártó Péter (balról) és Szókovács Péter beszélgetése a Mátra Múzeumban

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Csütörtök este Gyöngyösre látogatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A magyar kormány tagja Horváth László országgyűlési képviselő és Szókovács Péter, a gyöngyösi Városom, szeretlek Egyesület elnöke meghívására érkezett a mátraaljai városba. Szijjártó Péter részletesen beszélt a jelenlegi világháborús krízis kialakulásának okairól, és a válság feloldásának lehetőségéről. Szó esett az Európai Unió mostani kudarcos politikájáról. A miniszter részletezte, milyen lehetőségeket rejt magában Magyarország leendő soros EU-elnöksége. Rámutatott arra is, hogy a prognosztizált jelentős afrikai népességnövekedés az elkövetkező években még nagyobb migrációs nyomásnak teszi ki Európát. 

Az energiabiztonság kérdésében Szijjártó Péter részletezte a gáz-, illetve kőolajvásárlás jelenlegi helyzetét, valamint a Paks II. atomerőmű építésének állását. A miniszter beszélt arról is, hogy Gyöngyös sokkal komolyabb fejlesztési lehetőségekre alkalmas az eddigieknél. Végül a közönség kérdéseire válaszolt Szijjártó Péter.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában