Jótékonyság

2024.04.12. 19:36

Hátrányos helyzetű egri gyermekek táborozhatnak az Eger Adventnek köszönhetően

Az Eger Adventen idén is jótékony célra fordították a bögrék bevételeit.

Szabadi Martina Laura

Az Eger Advent jótékonysági bögrevásárában összegyűlt adomány hivatalos átadása a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Belvárosi Alapszolgáltatási Csoportja részére. A képen: Farkas Attila, Eger Megyei Jogú Város társadalmi megbízatású alpolgármestere, Berényi Tamás, az Agria Film Kft. ügyvezetője és Jakab Gabriella, az Alapszolgáltatási csoportok szakmai vezetője

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Átadták pénteken a Család és Gyermekjóléti Központnak azt a félmillió forintos adományt amely az Eger Advent bögréinek adomángyűjtéséből keletkezett. Farkas Attila alpolgármester kiemelte, hogy az Eger Advent jelmondta – a „Több mint egy ünnep” – is mutatja, a rendezvény nem csak a karácsonyi hangulatról és a szórakoztatásról szól.

– Az Agria Film Kft társadalmi felelősséget is vállal azzal, hogy minden évben jótékonysági bögrevásárt hirdet. A befolyt összeget pedig mindeig egy nemes célra fordítjuk. Tavaly úgy döntöttünk, hogy az igazgatóság kapja ezt az összeget, amit hátrányos helyzetű gyerekek nyári táboroztatására fordítanak. Külön öröm számomra, hogy az önkormányzat és a városi cégek komoly figyelmet fordítanak a jótékonyságra, a társadalmi felelősségvállalásra – mondta a szociális ügyekért felelős alpolgármester.

– Minden évben odafigyelünk a jótékony célra, tavaly minden bögre 500 forinttal segített hozzá minket ehhez. Összesen 500 ezer forint gyúlt össze. Minden évben más dizájnt kapnak a bögrég, s az inflációval növekedik a bögrék árának adomány tartalma is. Ennyit még sosem sikerült gyűjteni. Az önkormányzat segítségét kérjük abban, hogy eldöntsük, mire fordítsuk az összeget, kit segítsünk – mondta.

Jakab Gabriella a központ alapszolgáltatási csoportjainak szakmai egységvezetője elmondta, évtizedek óta szerveznek tematikus nyári napközis táborokat. Alkotótáborokat, kézműves foglalkozásokat, túra- és mesetáborokat is szerveznek. Erre szeretnék felhasználni a forrást, úgy tűnik, 4 különbözőt szerveznek idén nyáron melyekben egri gyermekek vehetnek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában