Projektek

2024.04.02. 12:22

Hatvanban vízi ösvényre és belvárosi grundra is lehet szavazni a közösségi költségvetésben

Hatvanban április 21-ig szavazhatnak a helyiek a közösségi költségvetés projektjeire, amelyek között játszótérbővítés, fásítás és parkolóépítés is szerepel. A megvalósításhoz ezúttal is 100 millió forint áll rendelkezésre.

Tari Ottó

Múlt év március végén adták át a Grundot Újhatvanban (Archív fotó)

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Elkezdődött az idei közösségi költségvetés szavazása. Ebben az évben huszonkét projekt közül választhatnak a hatvaniak, s most is összesen 100 millió forint sorsáról dönthetnek. Ez a negyedik alkalom, amikor a városban élők dönthetik el, hogy milyen fejlesztéseket szeretnének.

Most is közösen határozzuk meg azt az irányt, amerre haladunk

 – mondta Horváth Richárd polgármester.

A hagyományoknak megfelelően tavaly ősszel a hatvaniak ötleteket küldhettek be, hogy milyen beruházásokat látnának szívesen. A javaslatokból állították össze a szavazólap kínálatát. Utóbbiak között szerepel egyebek mellett vízi ösvény kialakítása a strandon, újabb okos zebra telepítése, ez alkalommal a Gesztenyéskert óvoda előtt, a Sárkányközben belvárosi grund létrehozása, a Nyírfa és a Hegyalja úti játszóterek bővítése, több kerékpáros fejlesztés és egy falfestéses szelfipont kialakítása is.

Eddig a közösségi költségvetésekből összesen tizenkilenc projekt valósult meg, például több nyilvános illemhelyet hoztak létre, okos padokat, okos zebrákat telepítettek, világítást fejlesztettek, parkolókat alakítottak ki, létrejött az újhatvani grund és a népkerti kölyökaréna, a strandon csúszdát építettek, valamint seprőgépet is vásároltak.

A 2024-es közösségi költségvetésre április 21-ig lehet a minden postaládába eljuttatott lapon, illetve a kozossegikoltsegvetes.hatvan.hu weboldalon.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában