Egészségügy

2024.04.02. 11:35

Idén is megrendezik a kardiológiai napokat Egerben

„Prevenciótól az akut ellátásig” mottóval rendezik meg Egerben a XV. Egri Kardiológiai Napokat idén április 4. és 6. között a Hotel Eger & Parkban.

Heol.hu

Dr. Müller Gábor a Semmelweis Egyetem Hematológiai és Belgyógyászati Klinika klinikai főorvosa, tudományos szervező ajánlása szerint a rangos szakmai eseményen a legfontosabb kardiológiai újdonságokon kívül a határterületeket állították középpontba – számol be közlemémyében az egri kórház. A neuro-, onko-, rheuma, pszicho-kardiológiai blokkokon kívül nagy szerepet kap a megelőzés, az életmódorvoslás is, konkrét dietetikai, mozgásterápiás tanácsokkal, bemutatóval. Újdonság a fiatal kardiológusok bemutatkozása egy-egy érdekes esettel az idei kardiológiai napok programjában.

doctor
Idén is megrendezik a kardiológiai napokat Egerben (Illusztráció)
Forrás: Shutterstock

Kardiológiai napok Egerben

A több száz szakember részvételével zajló rendezvényt 2024. április 4-én 13 órakor dr. Vácity József a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház főigazgatója nyitja meg, majd bemutatkozik a megyei kórház kardiológiai osztálya. 17 óra 45 perckor „ A mágnes barát vagy ellenség” címmel Dr. Szilágyi Attila főorvos, a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház Kardiológiai osztályának vezetője tart előadást. Ugyanekkor „Síppal, dobbal, nádi hegedűvel – Enyhülés testnek és léleknek – szomato-pszichoterápia zenével” címmel dr. Moretti Magdolna pszichiáter és Szabó Attila, Szabó Ábel zeneművészek tartanak előadást.

Április 5-én 10 órától dr. Szilágyi Attila kardiológus főorvos „Az antikoagoláns kezelés kulcsa: a betegegyüttműködés – Jöttem, láttam, győztem ?” címmel, 17 órától pedig „T2DM beteg kardiológus szemmel”, április 6-án 12 órától „ A korai kezelés jelentősége HFrEF-ben” címmel tart előadást. Szintén április 6-án 12 óra 40-től dr. Sipos Dávid a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház kardiológusa „Vendég a háznál címmel tart előadást”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában