Itt a válasz!

2024.04.02. 17:35

Kiderült, miért rakták a hulladékkal teli zsákot a kukásautóról a szemetesek mellé

Meglepő videót osztott meg portálunkkal egy olvasónk a Vécseyvölgy utcában. A szolgáltató elmondta, miért rakták a kukásautóról a szemetesek mellé a hulladékkal teli zsákot.

Heol.hu

Péntek reggel kapta szerkesztőségünk a videót, amin az látszik, hogy a Vécseyvölgy utcában egy kukásautóról a szemetesek mellé pakolna egy hulladékkal teli zsákot.

Kukásautóról a szemetesek mellé helyezték a zsákot
Kukásautóról a szemetesek mellé helyezték a zsákot
Forrás: Heol.hu

Természetesen az üggyel kapcsolatban  az Egri Hulladékgazdálkodási Kft.-t is. 

Mint válaszunkban írták, a Szelektív Nonprofit Kft. alvállalkozójaként az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a zöldhulladék házhoz menő gyűjtését kétheti rendszereséggel végzi a 2024. évi hulladéknaptár szerint. A keletkezett zöldhulladékot zsákban, illetve kötegelve, vagy erre a célra használt edényben lehet kihelyezni. A kihelyezett zsákokból a zöldhulladék kiöntésre kerül a szállítást végző dolgozók által, tekintettel arra, hogy nem kerülhet a gyűjtőjárműbe semmiféle zöldhulladéktól eltérő anyag. A teljesen tisztán, csomagolástól mentes zöldhulladék begyűjtése eredményezi a komposztálhatóságuk hatékonyságát.

Kiemelték, azok a csomagolások, zsákok melyeket az érintett ingatlanhasználók a továbbiakban nem tudnak használni nem kerülnek visszaadásra, azokat a járműveken külön helyezik el, így tisztán tartják az érintett közterületeket. Amikor már egy nagyobb mennyiségű zsák összegyűlik, a szállítást végző járatukon lévő munkatársuk közterületen, szabályosan egy kommunális hulladékgyűjtő konténer mellett egy nagyobb, vastagabb zsákban elhelyezi, leteszi. A zsákot a kommunális hulladékgyűjtő járatuk szedi össze a többi kommunális hulladékkal.

– A fent leírt gyakorlat látható az Eger, Vécseyvölgy úton készült kamerafelvételen is. A közterületi részre, gyűjtési útvonalra lerakott zsákban csak és kizárólag az aznapi zöldhulladék gyűjtés során összegyűjtött műanyag zsákok voltak. Társaságunk munkavállalói semmilyen esetben sem helyeznek el az edények mellé más egyéb hulladékokat. A kihelyezett üres zsákok időközben már összegyűjtötték – fogalmaztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában