Bejelentések

2024.04.16. 18:25

Lőrinciben beindult a választási nagyüzem

A különféle tömörülések sorra jelentik be indulóikat, de egyéni polgármester- és képviselő-jelöltekről is hallani, terjedelmes lehet a választási kislista

Tari Ottó

Pálinkás Péter (középen), a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje, valamint nagyrészt független képviselő-jelöltként induló csapata

Forrás: Pálinkás Péter/Facebook

Lőrinciben az elmúlt hétvégén pezsgésnek indult a közélet. Számos tömörülés jelentette be, hogy elindul a június 9-i helyhatósági választáson, s a jelek szerint önálló jelöltekből sem lesz hiány. Eddigi ismereteink szerint a reményeik szerint a kislistára – amely a tízezres lélekszám alatti, vagyis nem egyéni választókerületekre osztott településeken – pályázó jelöltek száma máris meghaladja a harmincat. Ez természetesen még változhat, hiszen az ajánlások gyűjtése csak április 20-án, szombaton kezdődik.

Elsőként a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje, Pálinkás Péter jelenlegi alpolgármester és az őt támogató, ugyancsak az említett pártok színeiben induló, valamint független támogatóiból álló „csapat” jelentette be indulását.

Nem kellett sokáig várni a Petrik Zsolt leendő polgármesterjelölt és a képviselői székekért mellé felsorakozó majdani jelöltek lajstromának nyilvánosságra kerülésére sem.
A legnagyobb meglepetést a jelenlegi polgármester, Vig Zoltán újraindulása jelentette. Vig korábban több fórumon, nagy nyilvánosság előtt is bejelentette, hogy nyugdíjasként már nem áll csatasorba a városvezetői székért, ehelyett Pálinkás Pétert támogatja. A jelek szerint azonban meggondolta magát, és ezúttal csapata élén független polgármester-jelöltként méreti meg magát.

A kisvárosban rajtuk kívül több jelöltaspiráns neve is közszájon forog, de ahhoz, hogy indulásuk hivatalossá váljon, a fentebb említettekhez hasonlóan össze kell gyűjteniük a szükséges mennyiségű támogató aláírásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában