Fotóklub

2024.04.12. 09:00

Megörökítik a jelenüket a jövőnek a bükkszékiek

Történelmi fotóklub alakult Bükkszéken. Bárki csatlakozhat a szerdai foglalkozásokhoz.

Barta Katalin

Örökítsd meg a jelent a jövőnek! címmel a napokban a a helyi könyvtárban történelmi fotóklub foglalkozás sorozat kezdődött.
Ezeken a programokon a Heves Vármegyei Levéltár munkatársa, Somoskői Viktor tart előadásokat. 

Szó volt arról, milyen fontos, hogy a történelmi épületekről, terekről, szokásokról, családi történetekről, rendezvényekről, csoportokról fényképeket készítsünk, hogy ezek az értékek megmaradjanak az utókor számára. Ezeket el lehet helyezni a levéltárban is. Az első foglalkozáson azt a feladatot kapták a résztvevők, hogy keressenek vagy készítsenek olyan fényképeket, amelyekkel egy idegen számára a legjobban be tudnák mutatni a településüket. Az is feladat volt, hogy keressenek vagy készítsenek fényképet valamilyen rendhagyó, a szokásostól eltérő jelenségről a településen.
Mindenkit bátorítanak, akinek van kedve fotózni, vagy vannak fényképei, hogy kapcsolódjanak be a közös munkába, és küldjék el a [email protected] email címre a fotókat. A következő foglakozáson is szeretettel várnak minden érdeklődőt, ami 2024. április 17-én délután 3 órától lesz a Bükkszéki Könyvtárban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában