Programok

2024.04.17. 20:47

Nem unatkoztak Pétervásárán a múlt szombaton

Mozgalmasan telt a múlt hétvége Pétervásárán. Rengeteg vonzó programot kínáltak a szervezők. Superenduro verseny, folklórműsor, horgászverseny tarkították a napot.

Barta Katalin

Pétervásárán a város fennállásának 35 éves évfordulója apropóján egész évben változatos programokat szerveznek a jubileum jegyében. A múlt hétvége is mozgalmasan telt. Szombaton a Bocsi Attila Sporttelep melletti területen második alkalommal rendezték meg a Superenduro bemutatót. A sporteseményre az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők, Ózdról, Salgótarjánból, Hatvanból, de még Budapestről is. Rengeteg néző előtt zajlott a látványos show, a legjobbak versenyzőket pedig éremmel és kupával jutalmazták.

Nem unatkoztak Pétervásárán a múlt szombaton
Nem unatkoztak Pétervásárán a múlt szombaton
Forrás: Pétervására Város Hivatalos Oldala/Facebook

A Szántó Vezekényi István Művelődés Házában a folklór kapott hangsúlyt. Tavaszi fuvallatok címmel a népzene és a népi kultúra olyan ismert és elismert képviselői léphettek színpadra, mint a Váraszói Gyöngyvirág Citerazenekar, a Mátraderecskei Asszonykórus vagy a Szabad Szombat Táncegyüttes. A teltházas rendezvényen a nézők ízelítőt kaphattak a környék kiválóságainak színvonalas, lendületes és látványos produkcióiból.

Mindeközben a Vezekény-völgyi tavon 48 órás horgászverseny  zajlott, ahol a csapatok csodás időben és környezetben élvezhették a nyárias tavaszt és hódolhattak hobbijuknak, a horgászatnak. A legjobb társulat 70 kg fölötti összmennyiséggel vitte el az első helyet.

A városvezetés arra buzdítja a helyieket, hogy kísérjék figyelemmel a programok alakulását és vegyenek minél többen részt a sport-és kulturális eseményeken.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában