Programajánló

2024.04.05. 06:55

Oldtimer Szuperkupa, termelői piac, és koncertek is várnak a hétvégén

Rengeteg programlehetőség közül csemegézhetünk a hétvége folyamán Heves Vármegyében, minden korosztály és érdeklődési kör megtalálhatja a legizgalmasabb kikapcsolódást.

Heol.hu

Péntek, április 5.

Eger:

  • Idén is folytatódnak a családok számára meghirdetett múzeumi kalandozások, a VárCsaládiKör programok. A Dobó István Vármúzeumban fontosnak tartják azt, hogy a diákok számára biztosított múzeumpedagógiai foglalkozások mellett több generációnak is biztosítsanak bemutatókat a kiállításokból és a gyűjteményekből kiindulva. Ezért minden hónapban egy alkalommal várják az érdeklődő családokat, a kicsiket és a nagyokat egyaránt, egy-egy érdekes közösen megoldható feladatsorral és sok-sok érdekességgel. Április ötödikén, pénteken Lenkey János, az 1848–49-es honvéd tábornok élete kerül a VárCsaládiKör fókuszába. 

Hatvan

  • Ocsovai Zoltán fotókiállításának megnyitója 17:00-kor, Kossuth tér 3.
  • Kézműves foglalkozás az Ady Endre Városi Könyvtárban 17:00 és 19:00 között
  • Vad-Pizsi-Party – aludj bent a kastélyban pénteken 18:00-tól szombat reggel 9:00-ig. -A tavaszi szünetben is várják a 7 és 11 év közötti gyerekeket egy fergeteges pizsamapartira. Elemlámpával fedezik fel a kastély zugait, és játékos feladatokkal ismerik meg a Kárpát-medence ragadozóit.
    Gyöngyös
  • 17 órától Bibók Bea pszichológus, szexuálpszichológus az Ellopott gyermekkor című könyve kapcsán tart előadást a Mátra Honvéd Kaszinóban. Az ingyenesen látogatható program moderátora Matúz Viktória lesz. Az előadás után dedikálásra is sor kerül. Bibók Bea könyvének fókuszában a parentifikáció áll. Ez a kifejezés arra a jelenségre utal, amikor a családi szerepek felcserélődnek, és a gyerekekre olyan feladatok hárulnak, amelyek nem az életkoruknak megfelelő felelősséggel járnak. Ilyenkor a gyerek "kis felnőtté" válik, akinek az a láthatatlan küldetése, hogy érzelmileg és fizikailag kiegyensúlyozza a családot. Ezeknek a gyerekeknek ellopják a gyerekkorát, aminek hosszú távon káros hatása van a felnőttkori és párkapcsolati működésre. A kötetben a szerző konkrét példákon keresztül mutatja be, hogyan alakul ki és működik a parentifikáció, és milyen kötődési problémák állnak a hátterében. Bibók Bea az előadásában foglalkozik azzal is, hogy az életben milyen nehézségeik vannak a parentifikáltaknak, milyen társat választanak, és milyen dinamikák jellemzik a kapcsolataikat. 

Szombat, április 6.

Eger:

  • Összeállt a Chrono Classic mezőnye, mintegy száz oldtimer és különleges, limitált kiadású youngtimer vág neki április 6-án az útvonalnak. Az Oldtimer Szuperkupa-sorozat nyitófutama idén Mezőkövesdről indul. A mintegy 270 kilométert jelölő itinert követve a résztvevők kalandos útvonalon jutnak el nagyobb és eldugott kis településeken át Egerbe, a befutóra. 
  • Ágas-bogas családi koncertszínház a Harlekin Bábszínházban 16:00-tól
    Családi koncertszínház bábokkal és népdalfeldolgozásokkal
    Bencze Mónika és Zádori Szilárd ötlete alapján
  • Jótékonysági előadás: Az ibolya című darabot adják elő a Civil Közösségek Házában 18:00-tól

Az Ibolya – egy erkölcsös színigazgató és egy lelkes színházi szerző, valamint néhány pazar színésznői karakter pompás felvillantása mellett egy minden bizonnyal halhatatlanná rajzolt, ellenállhatatlanul imádni való ifjú „segéd-szubrett” bemutatásával mesél a mindenkori Színházról egy felejthetetlen, derűs (kis) történetet.

  • Hastánc est az Oszmán Rendezvény Sátorban 18:00-tól
  • Margaret Island koncert Egerben a Broadway Monkeyban 20:00
    Mozgalmas év vár 2024-ben a Margaret Islandre: az idén 10. születésnapját ünneplő zenekar áprilisban új nagylemezzel jelentkezik, így a tavaszi-nyári országjáró turnéjuk során a korábbi nagy Margaret klasszikusok mellett a legújabb dalokból is hallhat a közönség egy válogatást.

Gyöngyös:

  • Analog Balaton koncert a Start Műhelyben 19:30-tól

Hatvan:

  • Szeretet szombat - ingyenes ruhabörze a Grassalkovich Művelődési Házban 9:30-tól a készlet erejéig.
  • Megemlékezés a hatvani csatában elesett magyar hősökről 9:30-tól a Kossuth téren. 
  • SZIRKÉK húsvéti koncert a VOKE Liszt Ferenc Művelődési Házban 17:00-tól

A keresztény világ nagy ünnepére nagyszabású hangversennyel készül Kondek Zsolt vezetésével a méltán népszerű együttes.

  • Újra várják a sportolni vágyókat a Mozgás Éjszakájára a Hatvani Sport- és Rendezvénycsarnokban 17:00-tól
 

Sirok:

  • Tulipánfesztivált szerveznek a magyar–török barátság jegyében. Április hatodikán, szombaton többek között autentikus török kávékat lehet majd kóstolni, melyeket korabeli ruházatban és eszközökkel készítenek a török hagyományőrzők. A kávékészítés folyamata mellett az arab írás alapjaival, kézműves-foglalkozásokkal és janicsárföveg-készítéssel is ismerkedhetnek a családok a siroki várban. 

Felsőtárkány:

Április hatodikán reggel hat órától délután kettő óráig zsibvásárt, bolhapiacot rendeznek a Blues Hill Park Rendezvényközpontban. Rengeteg vásározó és magán " bolhapiac jellegű" árus , baba-mama termékek, régiségek, kézműves termékek, megunt, kinőtt dolgok, padlás, pajta leletek, zöldséges és kistermelők várják a látogatókat.

Vasárnap, április 7.

Eger: 

  • 8-12 óra között a Bíboros udvarában SpejzEger termelői minipiacán közvetlenül a termelőktől vásárolhatunk ház finomságokat, többek közt chili kóstolóval
    házi kenyérrel, házi sajt, joghurt különlegességekkel, házi lekvár, szörpökkel, termelői mézzel és még rengeteg finomsággal és egy hangulatos piac élménnyel várják a szervezők a látogatókat

Hatvan:

  • Pulzus Kupa 2024 11:30-tól a Hatvani Sportés Rendezvénycsarnokban

Egész hétvégén:

Eger

  • Rendkívüli dokumentumanyag érkezik a magyar rocklegendákról Egerbe, az Uránia moziba: festmények, poszterek, fotók és relikviák az 1960-as évektől egészen napjainkig. A tárlat április 21-ig megtekinthető, nyitva: minden héten szerdától vasárnapig 12:00-20:00 között!

Gyöngyös:

  • Mátrai Képek Kiállítás a Vachott Sándor Városi Könyvtárban a magyar költészet napja alkalmából dr. Fülöp Lajos emlékére kiírt képzőművészeti pályázat alkotásaiból. 
Gyöngyösi kiállítás 2024 Vachott Sándor Városi Könyvtár

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában