Pecaverzum

2024.04.12. 08:40

Új parti horgászhelyeket létesítettek a Tisza-tavon

A poroszlóihoz hasonló pallóutakat és azokhoz tartozó horgászhelyeket alakítottak ki a Tisza-tó Apota elnevezésű kíméleti területén.

Heol.hu

A Tisza-tóra általánosan jellemző a mocsári növényzet gyors terjedése. A gyékényesek és nádasok csökkentik a nyílt vízfelület arányát, és sok partszakaszon ellehetetlenítették a horgászatot is - írta meg a Pecaverzum.

Ezt próbálja meg orvosolni a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft., amely korábban a Tisza-tó védtöltésének a 33-as számú főút és a poroszlói strand közötti szakaszán a helyiek kérésére bővítette a horgászati lehetőségeket.

A 25, 35, továbbá 55 méter hosszú és egy méter széles pallóutak mindegyike egy tíz méter hosszúságú és két méter szélességű lábakon álló stégben végződik.

A társaság karbantartó csapata tovább folytatta a munkát, és márciusban hozzzákezdett két új pallót és az azokhoz tartozó horgászhelyek kialakításához a Tisza-tó Apota elnevezésű kíméleti területén.

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján megjelent közlemény szerint a karbantartócsapat kemény munkájának köszönhetően ezek el is készültek, és a pecások rendelkezésére állnak mostantól.

A pallóutak 20 méter hosszúak, végükön egy T-alakú stég várja a Tisza-tóra látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában