Építkezés

2024.04.02. 08:09

Új vízi útvonal készül a Tisza-tavon

A tiszafüredi Albatrosz kikötő mögött a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) egy új csatornát létesít, hogy könnyebben járható legyen a környék és tehermentesítve legyen a kikötő.

Molnár Helga

Nagy munkálatok zajlanak a tiszafüredi Albatrosz kikötő környékén. Az elmúlt években több és több csónakot vittek kikötőbe és a nyári hónapok folyamán egyre több problémát okozott az átjutás, igencsak beszűkült az út. Éppen ezért egy új, 520 méteres vízi útvonalat, azaz csatornát hoznak létre a meglévővel párhuzamosan, ami egyfajta „elkerülőként” fog funkcionálni – írja az I Love Tisza-tó.

A Kötivizig március 20-án megkezdte a kotrást és a nyárra már elkészül az új útvonal – mondta el lapunknak Fejes Lőrinc, a Kötivizig kiskörei szakaszmérnöke.

Aki vízitúrázott már a Tisza-tónál, Tiszafüreden, az jól ismeri ezt a kikötőt, hiszen az ezt átszelő csatornán keresztül juthatunk el például a Morotva Kerékpáros Félszigetre és persze ez az egyik kedvelt csónaktúra útvonal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában