Kutyák

2024.05.30. 18:07

A közoktatást nem csak pénzzel lehet támogatni, vallja Domán

A közoktatás önkormányzati támogatására is több figyelmet fordítana a Magyar Kétfarkú Kutyapárt egri jelöltje. Törley Katalin, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt és a Tanítanék Mozgalom európai parlamenti képviselőjelöltjével egyeztetett Domán Dániel.

Szabadi Martina Laura

Domán Dániel a sajtótájékoztatón (Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)

– A Tanítanék Mozgalommal azon kezdtünk gondolkodni az önkormányzati választással kapcsolatban, hogy ebben a helyzetben, mikor csak óvodákat tarthattak meg az önkormányzatok, hogyan tudnak hozzájárulni az oktatáshoz – mondta Törley Katalin, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt és a Tanítanék Mozgalom európai parlamenti képviselőjelöltje Egerben, ahol Domán Dániellel, az MKKP helyi polgármesterjelöltjével írtak alá együttműködési nyilatkozatot. Törley elmondta, a visszajelzések szerint sokszor a szülők nem is tudják, hogy az önkormányzatoknak nincs köze az iskolák fenntartásához.

– Ezen helyzet ellenére sok helyen élő kapcsolat van az önkormányzat és a helyi iskolák között. Elősegítik a párbeszédet, ösztöndíjakkal támogatják a tanulókat. Készült egy összeállítás, hogy milyen jó gyakorlatok vannak erre, mi pedig megkeressük vele az önkormányzatokat, polgármesterjelölteket, így most Domán Dániel is aláírja, hogy polgármesterként vagy képviselőként lehetőségeihez mérten megpróbálja előremozdítani a közoktatás ügyét – mondta. Szeretnék, ha ez egy rendes együttműködés lenne, nyomon akarják követni, hogy hol, milyen jó gyakorlatok valósulnak meg, s 2 év után konferenciára hívják a már résztvevő településvezetőket és azokat, akik még nem vesznek részt. Domán szerint amióta az önkormányzat nem fenntartó, hajlamosak azt gondolni, hogy nincs vele dolog.

– Pedig sokszor nem pénzkérdés. Még 2017-ben filmvetítéseket tartottam diákoknak, restaurált magyar filmeket nézhettek. Ez egy pár 10 ezer forintos tétel, a filmintézet és filmarchívum együttműködésében sikerült megvalósítani, de az akkori politika eltaposta. Az önkormányzatnak fel kellene ismerni, hogy Eger és térsége egy humán művelődési bölcső lehetne. Sok szakképzett ember kerül ki az iskolából de nem találják ah helyüket, elköltöznek és lehet, soha nem jönnek vissza. A partnerségi viszony kialakítása jó megoldás lehet, célszerű ebbe vállalkozókat is bevonni – hangsúlyozta. Szerinte az üres önkormányzati ingatlanokat is szolgálatba lehetne állítani. Szendi Zsuzsa képviselőjelölt MKKP (5.evk) kiemelte, hogy Egerben meglepően nagy igény van a fiatalok körében a hasonló kezdeményezésekre. Sok a civilszervezet, de sokszor a szerteágazó és rendszeres kapcsolattartásra nincs energia. Vass Vera pszichológus, (6.evk) MKKP képviselőjelölt azt emelte ki, hogy korábban sok jó gyakorlat volt táborok, sportfoglalkozások terén, de az idők során kikoptak, ezeket fel kellene eleveníteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában