Ingatlanpiac

2024.05.26. 06:55

Egerben átlagban 120 ezerért adnak ki egy egyszobás lakást

Az albérletpiac várhatóan a felsőoktatási ponthatárok júliusi kihirdetése után kapcsol teljes fordulatszámra.

Molnár Helga

Jelenleg is tart az érettségi szezon, a diákok az írásbelik után a szóbeli vizsgákra, egy részük pedig a továbbtanulásra készül. Bár az albérletpiac várhatóan a felsőoktatási ponthatárok júliusi kihirdetése után kapcsol teljes fordulatszámra, ami általában drágulással járhat. Az ingatlan.com legfrissebb elemzése bemutatja, hogy a fiatalok körében legkedveltebb 1-2 szobás, illetve több bérlő számára jó megoldást kínáló, nagy alapterületű, több mint 3 szobás lakóingatlanok bérleti díja hogyan alakul.

Egerben átlagban 120 ezerért adnak ki egy egyszobás lakást
Egerben átlagban 120 ezerért adnak ki egy egyszobás lakást (Archív fotó)
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Kedvezően érinti az albérletet kereső fiatalokat, hogy a kínálat évek óta drasztikusan bővül. Az ingatlan.com-on 2022 májusában még kevesebb mint 10,5 ezer kiadó lakóingatlant hirdettek a tulajdonosok, tavaly májusban már több mint 13 ezret, idén májusban pedig már közel 14,5 ezer kiadó lakásba és házba várnak bérlőket a hirdetők. Ez két év alatt majdnem 40 százalékos bővülést jelent. A nagyobb kínálat pedig érezhető versenyt generál a bérbeadók részéről. A bérlőknek ez mindenképpen jó hír, mert számukra nem volt túl előjel, hogy a befektetők tavaly faképnél hagyták az ingatlanpiacot. A kevesebb befektető miatt akár szűkülhetett volna a kínálat, ami még magasabb bérleti díjakat eredményezett volna – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Megnéztük elsőként Egerben, mik az átlagárak. Az ingatlan.com elemzéséből kiderül, az egyszobás albérletek átlagára 120 ezer forint, míg a három- vagy többszobásoké 183 ezer. Gyöngyösön majdnem ugyanekkora kínálat mellett ugyanolyanok az átlagárak, mint a vármegyszékhelyen. Hatvanra is kíváncsiak voltunk, ott alig-alig akad kiadó lakás, s egyik ára sem csúszik 120 ezer forint alá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában